HTC U12 life oficiálně, konečně slušná střední třída?

HTC U12 life oficiálně, konečně slušná střední třída?
2018-08-30T09:59:57+02:00
• 30. 8. 2018
1

Není to tak dávno, co jsme se dočkali uvedení HTC U12+, přičemž základní model HTC U12 neexistuje. Již nějakou dobu jsme zachytávali informace o příchodu dalšího modelu, tentokrát v rámci střední třídy. Dnes jsme se konečně dočkali na veletrhu IFA v Berlíně představení mobilu HTC U12 life, který láká na svůj design, specifikace a také cenu.

HTC U12 life

Novinka zapadá do střední třídy svými specifikace a také cenou. Už jen při letmém pohledu na hardwarové vlastnosti lze konstatovat, že se jedná o slušně vybavený smartphone, který postačí nárokům běžného uživatele. Jen nás trochu zamrzelo, že HTC použilo starší procesor Snapdragon 636, když jsou k dispozici novější modely. Výrobce odůvodňuje použití modelu 636 zejména kvůli úspoře energie. Při spojení s baterií o kapacitě 3600 mAh by HTC U12 life mohl dosáhnout bez větších problémů při střídmém používání i na dva dny na jedno nabití.

Model HTC U12 life je vybaven 6palcovým Full HD+ displejem, který má poměr stran 18:9 (2:1). Jen je škoda, že zde nejsou stereo reproduktory, které by z tohoto mobilu vytvořily ideální zařízení pro sledování jakéhokoliv obsahu. Co se týče ostatních specifikací, tak stojí za zmínku konektor na sluchátka, Bluetooth ve verzi 5.0 nebo podpora WiFi ac.

Při pohledu na HTC U12 life si možná říkáte, že vám připomíná linii smartophonů Pixel od Googlu. Není se ani čemu divit, když tyto dvě firmy již spolupracovaly na smartphonech a Google dokonce odkoupil část HTC věnující se vývoji mobilů. Podobnost ale v tomto případě je jen na úrovni použití specifického děleného designu na zadní straně. Minimálně v této oblasti se bude lišit od konkurenčních nudných mobilů ve své kategorii.

Specifikace HTC U12 life

  • displej: 6 palců, Full HD+ (1080 x 2160 pixelů), LCD, 18:9 (2:1)
  • procesor: Snapdragon 636
  • RAM: 4 GB
  • úložiště: 64 GB + microSD
  • Android 8.1 Oreo + HTC Sense
  • Foťáky:
    • zadní – 16 MPx, PDAF, f/2.0, HDR, 4K, LED
      • sekundární – 5 MPx
    • přední – 13 MPx, f/2.0, HDR, LED, Full HD
  • LTE, GPS, GLONASS, USB C, WiFi ac, NFC, Bluetooth 5.0, 3.5mm jack
  • čtečka otisků prstů
  • rozměry: 158,5 x 75,4 x 8,3 mm, 175 gramů
  • baterie: 3600 mAh

Novinka HTC U12 life bude dostupná v barevných variantách Moonlight Blue a Twilight Purple za cenu 8 995 Kč na stránkách htc.com. Prodej bude zahájen začátkem října.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tak tahle máčka je další hřebíček do rakve. Opravdu zůstává rozum stát nad tím, co tahle firma provádí. Než by prodávali aspoň jeden telefon který třeba obšlehnou u konkurence a za zajímavou cenu, aby aspoň něco prodali, tak furt jak u blbých vyrábí jednu blbost za druhou. A tohle je opravdu za ty peníze katastrofa. Solong htc..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat