Apple rozeslal pozvánky na podzimní keynote, dočkáme se mnoha novinek

Apple rozeslal pozvánky na podzimní keynote, dočkáme se mnoha novinek
2018-08-30T18:44:22+02:00
• 30. 8. 2018

Společnost Apple nás napínala skutečně dlouho, ovšem tomu je nyní konec. Apple konečně rozeslal oficiální pozvánky na událost „Gather round“, k níž dojde 12. září ve 13:00 východního času. Vše proběhne v divadle Steve Jobs, tedy v novém sídle společnosti Apple. 

Pozvánka společnosti Apple na jeho speciální událost mnoho podrobností neodhaluje. Jablečná společnost totiž vše zašifrovala do textu a jediné, co nám prozradila, je místo a čas konání. Dokonce ani nijak nepřiznala, že bychom se měli dočkat nových iPhonů, ovšem je to více než pravděpodobné. 

Jedná se samozřejmě o tradiční pozvánky, které Apple rozesílá již nějaký ten pátek, tedy alespoň za posledních šest let. Na základě této pozvánky, plus konkrétní zmínce o silných prodejích iPhonů Tima Cooka, si můžeme být na 100 % jisti, že se dočkáme nových iPhonů. 

Apple představí nové iPhony

Údajně se dočkáme hned tří nových iPhonů, včetně 5,8 a 6,5palcového s OLED displejem, a 6,1palcového modelu s LCD displejem. Cena nových iPhonů by se měla pohybovat od 900 do 1 000 amerických dolarů. Ovšem 6,1palcový iPhone s LCD displejem by měl nabídnout cenovku okolo 600 amerických dolarů. Jak jsme ale již z mobilního trhu zvyklí, nízká cenovka si vždy vybere svou daň. 

6,1palcový iPhone nebude disponovat technologií 3D Touch, a to kvůli nákladovým omezením. Apple v tomto případě prý použije technologii CGS (Cover Glass Sensor), jež přemístí dotykový modul iPhonu z panelu displeje na povrchové sklo. Díky této technologii by měl být displej mnohem odolnější vůči nárazům.

To však není vše, o co bude nejlevnější model ochuzen. Místo OLED panelu, který je nyní umístěn v iPhone X, se zde dočkáme pouze LCD technologie. Další výraznou změnou bude použitý konstrukční materiál. Namísto ocelového těla můžeme očekávat pouze hliníkové. Na druhou stranu se jedná o nevyhnutelný krok, pokud se má 6,1palcový iPhone stát nejlevnějším modelem.

Nové Apple Watch

Apple Watch Series 4 údajně nabídnou zcela nový design a displej, jehož velikost bude navýšena o celých 15 %. Apple i v tomto případě nabídne dvě velikosti svých hodinek – 38 mm a 42 mm. Hlavním důvodem, proč se dočkáme většího displeje, je, že na větší ploše je možné zobrazit více informací. Apple navíc díky zvětšenému displeji bude moci implementovat větší kapacitu baterie, čímž se prodlouží životnost hodinek na jedno nabití.

Apple si mimo jiné registroval nový produkt u eurasijské hospodářské komise. Dle databáze si jablečná společnost registrovala šest modelů Apple Watch Series 4, které jsou označeny jako: A1977, A1978, A1975, A1976, A2007, A2008.

Nové iPady a další

Letos se dočkáme nejen trojice nových iPhonů, ale také zcela nových iPadů Pro. Letošní tablety s logem nakousnutého jablka nabídnou (r)evoluční design, jenž bude vycházet z aktuální vlajkové lodě iPhone X.

iPady Pro by tak měly nabídnout bezrámečkové displeje, Face ID a mnoho dalšího. iPad mini však už nečekejte, Apple s nimi končí. Po dlouhém ročním čekání se také dočkáme bezdrátové nabíječky AirPower a nástupce MacBooku Air. Zkrátka toho bude opravdu mnoho.

Dle spekulací nové iPady Pro nabídnou podobný design, jako iPhone SE. Nové tablety budou disponovat krásným „diamantovým řezem“ se zkosenými okraji, které jsme mohli vidět právě u čtyřpalcového smartphonu. Zajímavostí je, že dojde i k přesunutí Smart Connectoru, a to hned vedle Lightning konektoru. V praxi to bude znamenat, že iPad bude pracovat s chytrou klávesnicí pouze ve vertikální orientaci.

A pozor, dorazit by také konečně mohla chytrá nabíječka AirPower, kterou Apple představil před celým rokem. Nové operační systémy, včetně iOS 12, macOS, watchOS 5 a tvOS 5 jsou samozřejmostí.

Zdroje: appleinsider.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat