Poptel P10 je novým zástupcem střední třídy za průměrnou cenu aktualizováno

Poptel P10 je novým zástupcem střední třídy za průměrnou cenu [aktualizováno]
2018-08-09T11:00:54+02:00
• 9. 8. 2018

Aktualizováno 9. srpna

Poptel P10 se již dostal na stránky zahraničních obchodů a my tak víme cenu, za kterou se bude prodávat. Předprodejová cena se zastavila na 230 amerických dolarech, což je něco málo přes 5 000 Kč. Nyní víme i údaje o kamerách. Na zadní straně bude snímač s rozlišením 13 MPx a na přední straně s 8 MPx. Poptel P10 na přední straně disponuje tvrzeným sklem Corning Gorilla Glass 3. Do prodeje se Poptel P10 dostane v druhé polovině srpna.

Původní článek z 20. července

Nováček na trhu s mobilními telefony Poptel přichází ani ne po měsíci již s druhým telefonem. Jmenuje se Poptel P10 a je prvním sourozencem od telefonu Poptel P9000 Max, který má 9 000 mAh baterii. Nováček P10 je též obrněný a odolný proti pádům, akorát již nemá tak enormní baterii. Parametrově tak krásně zapadne do střední kategorie telefonů.

Sázka na přijatelnou cenu?

Poptel přichází na trh s telefony s cenou kolem 4 000 Kč a snaží se tak zapůsobit hlavně nižší cenou a zajímavými parametry. Cena stanovená doposud nebyla, avšak má o něco slabší specifikace než P9000 Max, který stojí kolem 4 500 Kč. Poptel P10 se zbavuje neduhu těžké váhy, a nebude mít čtvrt kila, jako jeho starší bratr, který měl vyšší váhu kvůli větší baterii. Z dostupných parametrů víme, že přijde s procesorem Helio P23, který má osm jader a je taktován maximálně na 2,0 GHz. Obrazovka bude mít pravděpodobně rozměr 5,5″ v poměru 18:9 a rozlišení HD+.

Poptel P10

Dále víme, že bude disponovat 4 GB operační paměti, avšak nevíme, kolik bude mít velikost interní paměť. Přítomna bude i čtečka otisku prstů či NFC. Poptel P10 přijde rovnou vybavený ochranným krytím a certifikací IP 68, tedy ochranou proti vodě a prachu. Systémem bude Android 8.1. Zatím nebylo určeno, kdy půjde Poptel P10 do prodeje, avšak odhadujeme, že koncem letních prázdnin či začátkem podzimu by se mohl dostat do eshopů.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat