Firefox přináší nové experimentální funkce také na mobilní systémy

Firefox přináší nové experimentální funkce také na mobilní systémy
2018-08-09T11:30:46+02:00
• 9. 8. 2018
1

Letošní léto patří jednoznačně zkušebnímu týmu ze společnosti Mozilla. Ten se v tomto období věnuje vývoji nových funkcí pro uživatele webového prohlížeče Firefox. Za poměrně krátkou dobu si pro uživatele připravil již několik experimentálních funkcí, včetně Firefox Color a Side View. Nyní se společnost Mozilla rozhodla nové funkce rozšířit také na mobilní systémy. 

V současné době uživatelé velmi často a rádi využívají takzvaných testovacích programů, neboť si díky nim mohou velmi rychle vyzkoušet nové funkce, které by jinak byly k dispozici o několik měsíců později. A právě Test Pilot program společnosti Mozilla se nyní dostává také na mobilní operační systémy. Pokud tedy používáte Firefox prohlížeč na svém Android či iOS zařízení, můžete se již nyní zaregistrovat to testovacího programu a vyzkoušet si nejnovější funkce. 

Firefox Lockbox pro iOS

Pojďme se ale společně podívat, co si pro náš vývojářský tým připravil. Firefox Lockbox pro iOS je nová aplikace, která synchronizuje veškerá vaše uživatelská hesla, která jste zadali skrze prohlížeč Firefox. 

Pomocí aplikace Firefox Lockbox mohou iOS uživatel bez problémů přistupovat k uloženým heslům na Firefoxu. V praxi to znamená, že uživatel může použít jakékoliv heslo, které si uložil v prohlížeči, pro přihlášení do některých aplikací či online služeb. Není třeba ani otevírat webovou stránku, vše probíhá jednoduše skrze aplikaci. Navíc můžete pro přihlášení do aplikace použít buď čtečku otisků prstů, anebo Face ID. 

Notes by Firefox je nová Android aplikace

Ochuzeni nebyli ani uživatelé Androidu. Ti se totiž nyní dočkali služby Notes by Firefox. Jedná se o velmi jednoduché a bezpečné místo, ve kterém si uživatel může zaznamenávat a ukládat své poznámky. Jakmile tak na svém telefonu učiní, ihned se objeví v desktopovém prohlížeči. Synchronizace funguje velmi rychle a jednoduše. 

Program Test Pilot je k dispozici všem uživatelům, kteří využívají služby Firefoxu. Chcete-li aktivovat nové rozšíření Lockbox a Notes, musíte mít plně funkční účet Firefox a Firefox Sync. 

Zdroj: blog.mozilla.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Synchronizace hesel ve FF funguje už min. 6 let. Teď to je novinka?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat