Messenger nově podporuje dvě AR hry, vyzkoušet je může každý

Messenger nově podporuje dvě AR hry, vyzkoušet je může každý
2018-08-08T23:42:14+02:00
• 9. 8. 2018
1

Sociální síť Facebook se před několika měsíci musela potýkat s velmi nepříjemnými soudními procesy, neboť přeprodávala veškerá data o uživatelích třetím stranám. Desítky milionů osobních profilů se tak dostalo do rukou firmem, které s nimi mohly naložit podle svých potřeb. V tomto případě tedy nelze hovořit o téměř žádné bezpečnosti, ba naopak.

Troufám si říci, že Facebook je pouze jeden velký překupník. Na druhou stranu lze prohlásit, že jde o jakousi daň za to, že za službu nemusí uživatelé platit. Jde ale o zatraceně velkou daň. Facebook má však na trhu tak dominantní postavení, že mu soudní procesy a mediální tlak příliš moc neuškodily. Dle mého názoru tak může data přeprodávat i nadále. To ale neznamená, že by se sociální síť nějak zastavila, ba naopak – připravuje další novinku.

Messenger podporuje nové AR hry

Největší sociální síť světa si pro svého mobilního klienta Messenger připravila zcela novou funkci, pomocí které uživatelé mohou hrát hry s rozšířenou realitou, a to až se šesti svými přáteli. Počínaje dnešním dnem, tj. 8. srpna 2018, se na trhu objevují hned dvě nové hry pro platformu Facebook Messenger.  

První hrou je Do Not Smile, která se snaží uživatele „motivovat“ k tomu, aby se nesmáli. Jde o jakousi výzvu, kterou můžete podnikat se svými přáteli. Druhou hrou je pak Asteroids Attack, kde se budete snažit navigovat své kosmické lodě. 

Chcete-li hry vyzkoušet, nejprve se ujistěte, že máte nainstalovanou nejnovější verzi aplikace Messenger. Následně „appku“ otevřete a přejděte do konverzace, kde klepněte na ikonu videa v pravém horním rohu. To ale není vše. Dále totiž musíte klepnout na tlačítko se symbolem hvězdičky. Jakmile tak učiníte, budete mít k dispozici seznam her, které si následně můžete spustit. 

Skvělé je, že když tak provedete například ve skupinové konverzaci, všichni účastníci o tom budou informování. Ti se pak budou moci k vaší hře přidat. 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Tomas Keller

9. 8. 2018, 20:08

Kéž by radši přinesl ten odlehčený vzhled.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat