OnePlus jednoznačně vládne indickému trhu, před Samsungem má obrovský náskok

OnePlus jednoznačně vládne indickému trhu, před Samsungem má obrovský náskok
2018-08-02T15:15:20+02:00
• 2. 8. 2018
2

OnePlus je čínský výrobce mobilních telefonů a k nim přidruženého operačního softwaru založeného na operačním systému Android Oxygen OS a Hydrogen OS. Společnost OnePlus tu s námi je již od roku 2013. Za celou tu dobu si pro nás výrobce připravil hned celou řadu skvělých mobilních telefonů za nízkou cenu. Není tedy divu, že je společnost mezi širokou veřejností tak oblíbená. O popularitě také vypovídá nedávno zveřejněná analýza.

OnePlus je absolutní jedničkou indického trhu, proč?

Dle poslední analýzy indického trhu, kterou provedla společnost Counterpoint Research, se výrobce OnePlus stal absolutní jedničkou na poli chytrých telefonů, a to vůbec poprvé na tomto trhu. 

Ve druhém čtvrtletí letošního roku se OnePlus stal jedničkou indického trhu, neboť zaujal hned 40% podíl. K dosažení této pozice firmě výrazně dopomohl model OnePlus 6, jenž se na tomto specifickém trhu stal velmi populárním telefonem. Čínský výrobce se dokonce stal nejrychlejší rostoucí značkou (+ 446 %), zatímco velcí giganti, jako je Apple a Samsung, si meziročně pohoršili.

Zajímavé ale je, že ještě před několika dny bylo světu oznámeno, že se na trůn vrací Samsung, který svým 34% podílem rozdrtil veškerou konkurenci a z pozice jedničky sesadil čínské Xiaomi. Jihokorejský výrobce očividně na přední příčce nevydržel příliš dlouho. 

Na druhém místě se tak nachází společnost Samsung, která stále zaujímá 34% podíl trhu, ovšem meziročně si pohoršila o celých 25 %. Velké mínusy se objevily také u Applu, který se nyní musí psychicky vypořádat s třetí příčkou a 14% podílem na trhu. 

Co se týče všech chytrých telefonů, OnePlus 6 byl vůbec nejprodávanějším modelem v prémiovém segmentu, což je hlavní důvod, proč se tato značka dostala až na vrchol žebříčku indického trhu. Stejnojmenná společnost ještě nedávno prohlásila, že prodala jeden milion kusů OnePlus 6 za pouhých 22 dní.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Janek Fanek

3. 8. 2018, 11:49

Do určitě miry je to pravda. Krátkodobě se na 1 místě střídají různí hráči, uvidíme jak to dopadne až Samsung začne chrlit obrovské množství smartfonů ze společné největší továrny. Jinak jsem samozřejmě rád, že existuje zdatná konkurence, snad to tak vydrží co nejdéle.

Zdeněk Koutský

VIP 3. 8. 2018, 14:54

Je to zajímavé sledovat. Ještě před několika týdny jasně dominoval Samsung, který sesadil Xiaomi. Nyní je vše úplně jinak. Na druhou stranu bych rád upozornil, že v žádném případě tuto válku nevede Huawei, jak některé české zdroje uvádí. :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat