Nvidia testuje Shield TV aplikaci s virtuálním ovládáním, mousepadem, a klávesnicí

Nvidia testuje Shield TV aplikaci s virtuálním ovládáním, mousepadem, a klávesnicí
2018-08-17T01:07:31+02:00
• 16. 8. 2018
2

Jeden z opravdu dobrých televizních boxů s Androidem, Nvidia Shield TV, nyní testuje další skvělou funkci. Už tak Shield v balení obsahuje ovladač, kterým uživatel může Shield ovládat. Někteří uživatelé ale zkrátka chtěli aplikaci. A aplikace se dočkali.

Shield TV dostává virtuální ovladač

Aplikace pro Shield TV je zatím stále ve fázi testování, a Nvidia ji před oficiálním vydáním řádně zkouší. Pokud mezi fanoušky Shield TV existují uživatelé, kteří mají radši všechny ovládací prvky v mobilu než na spoustě ovládání, tato aplikace je rozhodně potěší. Má totiž podle současných informací obsahovat jak virtuální ovladač, tak mousepad a klávesnici. Aplikace tak nebude jen typickým internetovým ovladačem, ale bude se dát použít i k dálkovému ovládání některých aplikací.

Původní úmysly Nvidie k této aplikaci ani nesměřovaly. Alespoň se tak vyjádřil jeden ze zaměstnanců Nvidie v roce 2015. Nicméně tento pohled na věc se ku prospěchu uživatelů změnil. A to rozhodně k lepšímu, jelikož na Google Play již existuje aplikace pro dálkové ovládání Shield TV, ale recenze na ni nejsou nejlepší.

Podle informací na Google Play aplikace obsahuje již zmíněný ovladač, mousepad a klávesnici. S nimi se pak mezi ovládací prvky řadí i tlačítka Zpět, Domů a Start. Tyto prvky v aplikaci by vám měly usnadnit navigaci a například přihlašování do různých aplikací a podobně. Abyste aplikací mohli Shield ovládat, budete potřebovat Shield Experience 7.1 a novější a také budete muset být připojeni ke stejné Wi-Fi.

Oficiální screenshot aplikace, stejně jako některé ze zmíněných postupů, jsou původně z iOS verze aplikace. To potěší, jelikož teď víme, že na iOS aplikace míří také.

logo-app NVIDIA SHIELD TV NVIDIA Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Hubka

Student IT, notorický hráč her jak na počítači tak na mobilu, nadšenec do mobilních aplikací a fanoušek seriálů.

Komentáře

MartinVavra

16. 8. 2018, 18:50

ShieldTv mam doma a na to ze je to defakto stary vyrobek, tak porad ma super vykon, porad mu chodi updaty a lepsi krabicku k televizi neznam.
V kombinaci s Kodi a domaci NAS neni co resit :-)

pěkný, tenhle výrobek mám fakt rád

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat