Nubia α jako první ohebný smartphone?

Nubia α jako první ohebný smartphone?
2018-08-31T13:39:50+02:00
• 31. 8. 2018

V tuto chvíli nejedna společnost se snaží o vytvoření prvního komerčního zařízení s ohebným displejem, nebo respektive s ohebnou konstrukcí. Pravděpodobně již příští rok se dočkáme takových zařízení, ale již nyní se některé firmy chlubí. Dnes na veletrhu IFA v Berlíně ukázala koncept a prototyp společnost Nubia. Novinka se jmenuje Nubia α a na první pohled byste řekli, že se jedná o hodinky, ale ve skutečnosti tomu tak není.

Nubia α

Je nutné upozornit, že se skutečně jedná o prototyp a na místě jsme si jej nemohli ani vyzkoušet, jelikož společnost Nubia zakázala jakékoliv testování nebo hraní si s tímto zařízením. Mohli jsme si jej ale nafotit.

Nubia α vypadá na první pohled jako chytrý náramek s větším displejem, který je navíc ohebný. Ve skutečnosti jej Nubia prezentuje jako smartphone, který se umisťuje na ruku. Jakmile jej sundáte, můžete si s ním zavolat. Samozřejmě se jedná o koncept a finální produkt se může lišit, ale na druhou stranu jsme měli možnost vidět zařízení, které není jen maketou, ale funkčním kusem hardwaru.

Zařízení Nubia α je vybaveno kamerkou, větším displejem a také konektory. Počítá se s LTE konektivitou. Základem je ohebný OLED panel. Bohužel nám zástupci společnosti neřekli bližší specifikaci, ani nebylo zmíněno, jestli půjde Nubia α přímo do prodeje a případně kdy se tak stane.

Dalo by se říci, že Nubia α je jen demonstraci toho, čeho je společnost schopná a jaká zařízení by se mohla objevit na trhu. Nubia zároveň vstupuje na zcela nové bojiště, kde se utká s firmami jako Smasung, LG a Xiaomi.

Pokud se novinka někdy dostane na trh, bude zajímavé sledovat, jak obstojí ohebný displej v praxi. Musíme si počkat na oficiální představení komerčního modelu. Ostatně koncept nebo prototyp se nikdy nemusí dostat do prodeje a zařízení jako takové může sloužit jen jako studie případného designu.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat