Nový Chromecast bude mít Bluetooth a lepší Wi-fi příjem

Nový Chromecast bude mít Bluetooth a lepší Wi-fi příjem
2018-08-22T15:29:41+02:00
• 22. 8. 2018

Současný Chromecast, který je momentálně na trhu, vyšel již před 3 lety. Ne že by to byl problém, stávající model stále funguje velmi dobře. Na obnovu hardwaru u nové verze Chromecastu tedy nebylo třeba moc myslet. I tak se ale ví, že Google pracuje na nové verzi, a díky americké komisi FCC o tomto modelu víme zase o trochu víc.

Bluetooth už byl málem dříve…

První dokumentace pro Chromecast publikovaná FCC v květnu měla v sobě zajímavý údaj. Podle ní měl být původně pro současný Chromecast vydán softwarový update, který by umožnil Bluetooth komunikaci. To by ale vyžadovalo zažádat si o nový FCC identifikátor. Díky tomu nakonec, i podle tohoto dokumentu, současný model nedostane tento update. Podle všeho by ale Bluetooth komunikace schopný byl, a hardwarovou změnu zde tedy ani čekat nemůžeme, protože už tam dávno je.

Wi-fi bude lepší

Co je ale zajímavé, je výkon Wi-fi. Podle nové dokumentace pro budoucí Chromecast se dočkáme alespoň jedné zásadní hardwarové změny. Konkrétně většího dosahu díky vylepšené 5GHz anténě. I když přesná zpráva specifikuje pouze změnu výkonu v jednotkách dBi, z dokumentu lze vyčíst, že se bude jednat o navýšení výkonu o 55 %.

Podle nedávných zvěstí okolo nové herní služby Yeti to také vypadá, že jestli bude mít služba primární hardwarový prvek, bude to pravděpodobně díky vylepšenému hardwaru právě Chromecast. Nakonec, podobným způsobem funguje i Steam Link. Díky 5GHz Wi-fi se sníží latence, a Bluetooth konektivita umožní připojení ovladače.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Hubka

Student IT, notorický hráč her jak na počítači tak na mobilu, nadšenec do mobilních aplikací a fanoušek seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat