iPhone by se mohl dočkat dotykových postranních displejů

iPhone by se mohl dočkat dotykových postranních displejů
2018-08-22T19:04:34+02:00
• 23. 8. 2018

Těšíte se na skládací telefony? Pokud máte rádi Apple, těšit se zřejmě budete ještě více. Dle posledních informací jablečná společnost neuvažuje o skládacím telefonu, nýbrž o displeji, který by bylo možné ohýbat po stranách iPhonu. Po těchto stranách by se navíc mohla nacházet tlačítka, popřípadě upozornění. 

Nejedná se o nějaký nový koncept, s podobným návrhem konkurenční firmy přišly již před několika lety. Apple si však tyto postranní displeje patentoval, a to teprve před devíti měsíci. Je tedy velmi pravděpodobné, že se o tuto technologii skutečně zajímá. 

Patentová přihláška byla podána v Úřadu pro patenty a ochranné známky v USA. V přihlášce bylo mimo jiné uvedeno „postranní displeje mohou střídavě fungovat jako virtuální tlačítka, přepínače nebo informační panely, které by doplnily přední stranu displeje“. 

iPhone budoucnosti by mohl vypadat takto

Dle fotografií, které byly součástí patentové přihlášky, Apple uvažuje o přemístění hlavního domovského doku. Například, ikony pro aplikace Zprávy, Kalendář a Fotoaparát by se mohly objevit na bočních displejích iPhonu. 

Inženýři Applu naznačili, že po stranách iPhonu by mohly být zobrazeny také multimediální údaje, jako je název umělce či skladby. Další možností, jak by mohl Apple tyto postranní displeje využít, je nahrazení fyzických tlačítek a přepínačů, které se v současné době nachází na levé a pravé straně iPhonu. Například, nastavení hlasitosti by se mohlo nově nacházet na bočním displeji a uživatel by jej mohl korigovat dotykem. 

Vše má ale své pro a proti. Myšlenka je skutečně zajímavá, ovšem vybízí se zde hned několik otázek. Pokud by Apple v budoucnu skutečně implementoval do iPhonu postranní displeje, držel by se telefon pohodlně? 

Prozatím nevíme, kdy a jestli vůbec Apple někdy s takovým zařízením skutečně dorazí. Jakmile ale zjistíme více, budeme vás o tom informovat. Líbil by se vám takový iPhone? Dejte nám vědět do komentářů pod článek. 

Zdroj: cultofmac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat