HTC se příliš nedaří, tak špatně na tom bylo naposledy v roce 2003

HTC se příliš nedaří, tak špatně na tom bylo naposledy v roce 2003
2018-08-08T15:29:27+02:00
• 8. 8. 2018
1

Není to tak dávno, kdy tchajvanská společnost HTC měla na světovém trhu podíl více než 10 %. Bohužel v uplynulých letech došlo v tomto případě ke strmému pádu. Ve své podstatě HTC zažívá samotné dno, neboť jeho podíl na trhu je tak nízký, že jej analytici ani nezahrnují do statistik jako samostatnou firmu či značku. Dle nejnovějších finančních výsledků se situace zhoršuje, a to mnohonásobně rychleji. 

Společnosti zveřejňují finanční výsledky za 2. kvartál

HTC zažívá krušné časy, čeká jej snad konec?

Konsolidované tržby během jediného měsíce společnosti klesly o 37,23 % a meziročně se jedná o 77,41% pokles. Abyste měli lepší představu o tom, jak špatná současná situace je, HTC mělo tak nízké tržby naposledy v srpnu roku 2003. Celkové příjmy za rok 2018 tchajvanského výrobce činí více než 544,6 mil. amerických dolarů, což není malé číslo, ovšem v porovnání se stejným obdobím loňského roku se jedná o 54% pokles. 

Příjmy HTC za druhé čtvrtletí tohoto roku dosáhly na 222,2 mil. amerických dolarů, zato firma zaznamenala ztráty ve výši 68,3 mil. amerických dolarů. Snad jednou jedinou pozitivní zprávou je, že HTC prodalo svou původní divizi společnosti Google za 1,1 mld. amerických dolarů. Díky tomuto kroku se společnost HTC dočkala čistého zisku 621 mil. amerických dolarů za první pololetí roku 2018. 

Výrobce telefonů stále vydává vlajkové lodě, posledním kouskem je prozatím model U12+. Bohužel ale ani vlajkové lodě nemají na trh žádný vliv. HTC se nyní snaží tlačit důraz na technologii VR, ovšem ta prozatím není tak rozšířená.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

alois navratil

9. 8. 2018, 20:46

nekonecne tema… upadek htc… graf stremhlav padajiciho letadla…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat