Homtom Zoji Z9 je dalším cvaldou v kategorii obrněných telefonů

Homtom Zoji Z9 je dalším cvaldou v kategorii obrněných telefonů
2018-08-10T14:30:34+02:00
• 10. 8. 2018

HomTom před dvěma týdny představil nové zařízení s názvem Homtom Zoji Z9, které disponuje baterií s krásnými 5 500 mAh, odolností IP 68 a pogumovaným tělem, můžeme tak toto zařízení zařadit do kategorie tzv. rugged phones, neboli odolných telefonů.

Pořádná ochrana, ale i těžká váha

Pořádná ochrana zařízení v podobě kombinace kovového provedení s gumovými prvky, certifikací IP 68, která chrání zařízení proti prachu a vodě, dále veliká baterie a tvrzení sklo Gorilla Glass, dávají dohromady váhu telefonu 280 g. Skoro 300 gramů váhy je již znát při nošení v kapse nebo při dlouhém držení v ruce. Majitel Zoji Z9 však může mít jistotu, že jeho telefon je bytelný a jen tak nějaký pád mu nezpůsobí žádné problémy. Displej se dočkal 5,7″, avšak jen s rozlišením HD+. Bohužel jsou zde přítomné veliké rámečky a displej tak zabírá jen 65 % přední plochy.

HomTom Zoji Z9O výkon se stará střední procesor od MediaTeku Helio P23 s maximálním taktem 2 GHz. Operační paměť získala krásných 6 GB, interní má zas 64 GB. Fotoaparát na zadní straně je duální se snímači s 21 a 13 MPx se světelností 2. Přední selfie kamerka má 13 MPx. Operační systém je Android 8.1, pravděpodobně s menšími úpravami od výrobce. Co se týče konektivity, tak přichází se starou verzí Bluetooth 4.0. Dále s Beidou, GLONASS, GPS lokalizačními systémy. Baterie má kapacitu 5 500 mAh a je dobíjena pomocí rychlonabíjení. Cena zařízení začíná na 200 eurech, což je v přepočtu mírně přes 5 000 Kč.

Zdroje: gizchina.com, kimovil.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat