Doslova raketový nárůst dodávek od HMD Global

Doslova raketový nárůst dodávek od HMD Global
2018-08-06T07:00:10+02:00
• 6. 8. 2018

Analytická společnost Counterpoint Research zveřejnila aktuální statistiku zaměřenou na dodávky chytrých telefonů na mobilní trh a největší pozornost si určitě zaslouží firma HMD Global, která se doslova vzorně postarala o oživení značky Nokia. Přestože kompletní převzetí z rukou Microsoftu proběhlo relativně nedávno, tak vedení neotálelo a maximální úsilí se už nyní promítá v rekordních číslech za druhé čtvrtletí tohoto roku.

Čína na vzestupu

Největších nárůstů v meziročním srovnání dosáhli producenti původem z Číny, kde v čele stojí vzpomínaný HMD Global s impozantními 782 procenty a ty odpovídají 4,5 milionům kusů dodaných zařízení. Společnost dosáhla na toto číslo za poměrně krátkou dobu, když vezmeme v potaz její založení teprve v prosinci roku 2016. Po výrazném odstupu za nimi následuje méně známá značka Tecno (+ 59 %), Xiaomi (+ 43 %) a Huawei (+ 41 %).

Pokud to probereme z opačného konce, tak nejcitelnější ztrátu má za sebou jihokorejské LG (- 23 %), Samsung (-11 %) a čínské Lenovo (- 8 %). Výrobci, jako je HTC nebo Sony, bohužel nedodali takové množství, které by jim zajistilo místo mezi nejlepší desítkou. Závěrem můžeme zmínit, že statistika započítává pouze chytré telefony. V celosvětovém měřítku bez rozdílu typu zařízení je Nokia dokonce v nejlepší trojce.

Zdroj: counterpointresearch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat