Google odkoupil GraphicsFuzz, technologii implementuje do Androidu

Google odkoupil GraphicsFuzz, technologii implementuje do Androidu
2018-08-07T23:39:40+02:00
• 8. 8. 2018

Google potvrdil akvizici GraphicsFuzz, což je společnost, která se specializuje na benchmarkové nástroje pro mobilní grafické karty. Google firmu odkoupil za dosud nezveřejněnou částku. Zajímavé ale je, že GraphicsFuzz je firma s pouhými třemi členy, mezi které patří Alastair Donaldson, Hugues Evrard a Paul Thomson. 

Všichni tři se nyní připojí ke grafickému týmu Googlu, kde se následně budou starat o integraci své technologie specializující se na grafické ovladače. Jejich technologie bude implementována do ekosystému operačního systému Android. 

GraphicsFuzz má bohaté zkušenosti

Vlajkovým produktem společnosti je ShaderTest GLES, jenž používá takzvané shadery, které běží v grafickém „potrubí“ a řídí celý proces vykreslování. Díky tomu tak pomůže detekovat chyby v ovladačích, které může způsobit procesor. 

Tato technologie je použita například v aktuální vlajkové lodi Galaxy S9 od jihokorejského výrobce Samsung, kde GraphicsFuzz dokázal objevit problém v grafickém ovladači Adreno 630 od společnosti Qualcomm. Ta ve svém ovladači nechala škodlivé webové stránky, které mohly způsobit restart zařízení při použití webového prohlížeče od Samsungu. 

„Technologie vyvinutá firmou GraphicsFuzz pomáhá výrobcům grafických technologií vytvářet spolehlivější produkty, které jsou v dnešním technologicky řízeném světě velmi žádané. Tato akvizice jen potvrzuje obrovský pokrok, který společnost udělala. Navíc se jedná o jedinečnou příležitost pro GraphicsFuzz, který nyní může mít pozitivní dopad na jeden z předních světových mobilních operačních systémů.“

Více podrobností o akvizici prozatím nemáme. Jakmile ale zjistíme více, budeme vás o tom samozřejmě informovat, a to prostřednictvím článku na našem webu.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat