Qualcomm chystá Snapdragon Wear 3100 aktualizováno

Qualcomm chystá Snapdragon Wear 3100 [aktualizováno]
2018-08-07T22:45:19+02:00
• 7. 8. 2018

Zdroj: Qualcomm

Aktualizováno 7. 8.

Již nějakou dobu se spekuluje o novém procesoru z dílny Qualcommu, který by měl vdechnout nový život nejen chytrým hodinkám. Zatím jsme neměli představu, kdy by mohlo dojít k představení, ale nejnovější náznaky poukazují na 10. září.

Samotná událost by se nemusela točit jen kolem nového čipu. Spekulace se zmiňují i o nových hodinkách s Wear OS od Googlu. V první řadě se nabízí zcela nové modely hybridních hodinek od LG. Dále se možná dočkáme i hodinek od Googlu, byť se zde nabízí, že by k představení Pixel Watch mohlo dojít dříve 4. září společně s uvedením nových mobilů.

Aktualizováno 14. 5.

Není to ani týden, co se objevily první spekulace kolem chystaného procesoru od Qualcommu, který bude určen pro chytré hodinky. Nyní zde máme další várku informací, které se zmiňují i o názvu. Nový čip by se měl jmenovat Snapdragon Wear 3100. V tuto chvíli nevíme, jaká technologie bude použita pro výrobu, ale například se objevuje zmíňka o grafickém čipu Adreno 304.

Už jen tato informace naznačuje, že by Snapdragon Wear 3100 mohl být derivátem Snapdragonu 212 z roku 2015. Pakliže bude použita novější výrobní technologie, nemuselo by se jednat o hned špatnou zprávu. Co se týče dalších specifikací, tak se jen zmiňuje použití technologie Blackghost, což je specifický obvod oddělen od procesoru. Ten by se měl starat o pohotovostní režim a také naslouchání povelů. Díky tomu by se nemusel udržovat hlavní procesor, čímž by došlo na snížení spotřeby energie.

Kromě toho by měla být použita technologie na sledování očí kvůli rozšířené realitě. I zde by se mělo jednat o energeticky nenáročnou technologii. Samozřejmě je absolutně zbytečná pro chytré hodinky, ale Qualcomm plánuje nasazení procesoru i u brýlí pro virtuální realitu.

V tuto chvíli plánuje Huawei nové hodinky s Wear OS, ale stále se starším procesorem. Snapdragon Wear 3100 zřejmě najdeme prvně u chystaných hodinek od Googlu pod značkou Pixel, o jejichž existenci informoval Evan Blass (@evleaks).

Původní článek 9. 5.

Trh s hodinkami se dá v současnosti rozdělit na kategorie podle operačních systémů. Pokud si budete vybírat s Wear OS od Googlu, setkáte se s použitím procesorů od Qualcommu, Intelu a Mediateku. V případě první zmiňované společnosti se nabízí jen Snapdragon Wear 2100, který byl představen na začátku roku 2016. Bohužel od  té doby nedošlo na uvedení modernějšího procesoru, což je všeobecně vytýkáno nejen Qualcommu, ale i třeba Googlu.

Android Wear se nově jmenuje Wear OS by Google

Blýská se na lepší časy

Qualcomm se nechal slyšet, že se v tuto chvíli pracuje na novém procesoru pro chytré hodinky, respektive pro modely s Wear OS od Googlu. Zatím neznáme konkrétní specifikace, ale společnost láká na použití modernějších technologií.

Výsledkem má být menší procesor, který by měl poskytnout výrobcům možnost zakomponovat větší baterii, nebo udělat hodinky menší. Samozřejmě máme očekávat lepší výdrž na jedno nabití nebo efektivnější využívání energie.

Dobrou zprávou je, že Qualcomm nejde cestou úpravy stávajícího modelu, jako tomu bylo u Snapdragon 400, který najdeme v mobilech, tabletech i v hodinkách. Nový procesor je tvořen od úplného začátku a bude konstruován specificky pro využití v chytrých hodinkách. K představení a nasazení nového SoC by mělo dojít ještě letos.

Zdroje: xda-developers.com, androidcommunity.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat