Fitbit Charge 3 – nástupce bestselleru oficiálně představen

Fitbit Charge 3 – nástupce bestselleru oficiálně představen
2018-08-20T16:11:18+02:00
• 20. 8. 2018

Společnost Fitbit dnes oficiálně představila nový chytrý náramek – Fitbit Charge 3. Jde o nástupce úspěšného bestselleru Fitbit Charge 2, který se mezi zákazníky těšil veliké oblibě a šlo o jeden z nejpopulárnějších chytrých náramků na trhu. Nový model má velkou šanci na minimálně stejně tak dobré výsledky, jelikož přináší oproti předchůdci celou řadu vylepšení a nových funkcí.

Fitbit Charge 3

Nový náramek staví na základech předchůdce a nabízí prémiový design, mnoho chytrých funkcí a spoustu novinek. Oproti Charge 2 nabízí Charge 3 například o 20 % lehčí hliníkové pouzdro či o 40 % větší vícebarevný dotykový displej. Na baterii vydrží až o dva dny déle a umožňuje díky voděodolnosti ponoření až do 50 metrů.

„S Charge 3, stavíme na úspěchu našeho nejprodávanějšího portfolia a uvádíme na trh nejmodernější chytrý náramek, který nabízí extrémně tenký, pohodlný a prémiový design spolu s pokročilými funkcemi pro zdraví a kondici, tedy přesně to, co naši uživatelé chtějí. Charge 3 dává stávajícím zákazníkům přesvědčivý důvod k přechodu na novější model a současně nám dovoluje oslovit nové zákazníky, kteří chtějí mít elegantnější a cenově dostupnější chytrý náramek”, sdělil James Park, spoluzakladatel a CEO společnosti Fitbit.

Kromě zajímavého hardwaru nabízí Fitbit s náramkem Charge 3 i přepracovaný software. Prostředí je nyní uzpůsobeno k větší motivaci a dosažení stanovených cílů. Výrobce si s grafickým prostředím mohl více vyhrát, jelikož náramek nyní disponuje vícebarevným displejem. Stále jde však jen o odstíny šedé, nikoliv plnohodnotné barvy.

Zdraví na prvním místě

Fitbit zapracoval samozřejmě i na funkcích pro zdraví, protože to je hlavní důvod, proč si někdo takový produkt pořídí. Technologie 24/7 PurePulse pro měření srdečního tepu byla zdokonalena díky více než 149 miliardám naměřených hodin. Senzor srdečního tepu je nyní doplněn i o SpO2 senzor, který umožňuje měřit okysličení krve a pomáhá lépe sledovat další zdravotní indikátory, jako spánkovou apnoe.

Právě spánek je jednou z oblastí, na kterou se při vývoji nového produktu Fitbit také důkladně zaměřil. Konec konců je právě Fitbit prvním wearables výrobcem, který nabídl monitorování spánku. Díky tomu má bohatou databázi výsledků, na jejichž základě se může zdokonalovat.

„Společnost Fitbit vytvořila za posledních 11 let obrovskou databázi biometrických dat a tyto údaje využíváme k tomu, abychom našim uživatelům poskytli užitečné informace o jejich zdraví a pohodlí. Například pomocí aplikace Think Fast od vývojářů Fitbit Labs jsme byli schopni nalézt korelaci, jak narušený spánek může ovlivnit kognitivní výkon” uvedl Shelten Yuen, viceprezident výzkumu společnosti Fitbit. „Doufáme, že v budoucnu poskytneme našim uživatelům pokyny, abychom zabránili nástupu nemocí a aby se mohli stát tak zdravými, jak je to jen možné.”

Další bestseller?

Fitbit Charge 3 má velký potenciál, aby se stal úspěšným nástupcem předchozího modelu. Hlavními přednostmi jsou zejména režimy cvičení založené na cílech, kdy si uživatel nastaví určité cíle a náramek je poté motivuje k jejich dosažení, přičemž monitoruje v reálném čase pokrok. Bezesporu nejpraktičtější je voděodolnost do 50 metrů, díky čemuž se nemusíte starat o sundavání náramku před sprchou či plaváním. Charge 3 zvládne sledovat vaše plavání jak v bazénu, tak i oceánu, jelikož je odolný i proti slané vodě.

Ženy pak ocení třeba novinku v podobě monitorování ženského zdraví. Náramek se postará o přehled menstruačního cyklu. Navíc díky aplikaci Fitbit je možné zaznamenat periodu a ovulaci, zaznamenat symptomy a porovnávat své cykly.

Do prodeje se Fitbit Charge 3 dostane i v České republice, a to během října za doporučenou cenu 3890 korun. K dispozici bude u vybraných prodejců, o dostupnosti v prodeji budeme později informovat.

Zdroj: tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat