Chrome pro Android automaticky vypne JavaScript na 2G síti

Chrome pro Android automaticky vypne JavaScript na 2G síti
2018-08-24T13:00:42+02:00
• 24. 8. 2018

Na trhu existuje hned celá řada webových prohlížečů, které nabízí zajímavé funkce. Jednoznačně nejpopulárnějším a nejoblíbenějším prohlížečem je Chrome od společnosti Google, který se nachází snad na všech platformách – Android, iOS, macOS, Windows, Linux. 

Google Chrome je základním prohlížečem operačního systému Android, což dává velký smysl. Divili bychom se, kdyby tomu tak nebylo. Chrome používá drtivá většina uživatelů, a to i přesto, že  využívá více operační paměti než by bylo zdrávo. 

Chrome jde naproti rozvojovým zemím

Google vždy tvrdě pracoval na tom, aby jeho webový prohlížeč Chrome byl dostupný se všemi nejnovějšími funkcemi a byl nejspolehlivější z celé konkurence. Dokonce americká společnost nabízí funkce Data Saver a Brotli pro uživatele s pomalejším internetovým připojením. Nyní Google zakazuje JavaScript na 2G připojení. 

Před rokem Google přidal do svého prohlížeče podporu NoScript. Pomocí této funkce dokáže prohlížeč na některých stránkách zakázat JavaScript, čímž dojde k rychlejšímu načítání webu. Nyní se ale společnost Google rozhodla tuto možnost zapnout již ve výchozím nastavení v Chrome pro Android, pakliže není k dispozici rychlé internetové připojení 3G nebo LTE.

V praxi to znamená, že pokud budete připojeni na pomalou 2G sítě, prohlížeč automaticky vypne veškeré pluginy a skripty jazyka JavaScript, čímž dojde ke zrychlení načítání stránky. Pro rozvojové země se jedná o skvělou zprávu, neboť právě na těchto trzích jsou data velmi drahá a nejsou dostupná všem. Tato funkce bude pravděpodobně k dispozici v Chrome 69. 

logo-app Prohlížeč Chrome – Google Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat