Apple vydal watchOS 5 beta 9, uživatelé si stěžují na Siri a Aktivity

Apple vydal watchOS 5 beta 9, uživatelé si stěžují na Siri a Aktivity
2018-08-26T08:29:34+02:00
• 26. 8. 2018

Apple zveřejnil v pořadí již devátou beta verzi svého operačního systému watchOS 5. Samozřejmě se jedná o verzi pouze pro vývojáře, ovšem díky tomu máme nyní možnost nahledět do nových funkcí, které majitelé Apple Watch požadují již nějaký ten pátek.

Nové aktualizace jsme se dočkali včera, tj. 24. srpna 2018, kdy společnost Apple vydala také v pořadí již desátou beta verzi operačního systému iOS 12. Jestliže jste registrovaný vývojář, měla by se vám nová aktualizace objevit ve vašem iPhonu. Jedná se o standardní způsob aktualizace, na který jsme všichni zvyklí. 

Nový operační systém watchOS 5 pro Apple Watch přinese hned několik nových funkcí týkající se zdraví a fitness. Vylepšení došlo také v části, jak být v kontaktu se svými blízkými. V rámci Apple Watch můžete nyní nově nastavit 7denní aktivity s přáteli a získávat tak vlastní medaile. Apple mimo jiné přidal podporu pro jógu a pěší turistiku – hodinky navíc zjistí, jakou aktivitu přesně děláte, díky čemuž se přizpůsobí. 

Ovšem největší změnou, na kterou se snad každý majitel chytrých hodinek s logem nakousnutého jablka těší, je samozřejmě režim vysílačka. Pomocí této vychytávky se budete moci velmi jednoduše a pohodlně spojit s vašimi přáteli, ovšem pod podmínkou, že vlastní také Apple Watch.

watchOS 5 uživatelé si stěžují na Siri a aplikaci Aktivity

V současné době Apple Watch používám, majitelem jsem zhruba dva týdny. V životě by mě nenapadlo, že bych si mohl na hodinkách prohlížet webové stránky. Apple mě ale překvapil, neboť watchOS 5 nabídne takzvaný WebKit, díky kterému bude možné prohlížet webové stránky, samozřejmě ale ve velmi jednoduchém režimu. Upřímně nevím, jestli je tohle zrovna super funkce, na druhou stranu proč ne. 

Veškeré tyto funkce nová beta verze nabízí, ovšem dávejte si velký pozor, neboť se nejedná o úplně vyladěný systém – jen přeci jde o testovací verzi. Někteří uživatelé se po aktualizaci na watchOS 5 beta 9 stěžují na problém s aplikací Aktivity, která údajně nefunguje. To ale nemusí být zase tak špatné, alespoň si člověk odpočine od sportování (berme to s humorem). 

Uživatel Brian Kokernak si také postěžoval, a to přímo na webu zahraničního serveru 9to5mac. Ve svém komentáři se rozpovídal o tom, že mu ihned po aktualizaci hodinky zamrznou, a to ve chvíli, kdy spustí hlasovou asistentku Siri. Buďte tedy velmi opatrní.

Zdroj: 9to5mac.com

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat