Apple musel stáhnout iOS 12 beta 7, novinka byla plná chyb

Apple musel stáhnout iOS 12 beta 7, novinka byla plná chyb
2018-08-14T16:29:24+02:00
• 14. 8. 2018

Foto: phonearena.com

3

Apple od prvního iPhonu vydal hned několik verzí iOS. Často se jednalo o velmi dobré systémy, které iPhony jen zdobily. Jakmile ale Apple představil iOS 7, šlo to s mobilním operačním systémem z kopce.

Nejde o to, že by systém vypadal špatně nebo neměl potřebné funkce, to vůbec ne. Problém je, že od verze iOS 7 je optimalizace a stabilita systému na bodu mrazu. A právě na skvělou optimalizaci Apple lákal nové zákazníky. Na druhou stranu oceňujeme, že firma ihned vydala potřebné opravné aktualizace. Ve finále se o takový problém nejednalo.

iOS 12 beta 7 najíždí do starých kolejí

Nalijme si ale sklenku čistého vína a přiznejme si, že verze iOS 11 byla nejvíce (r)evoluční, ale také nejvíce problémová. Já osobně se setkal s tolika problémy, že už jsem si na špatnou optimalizaci zvykl. Jakmile jsem ale viděl letošní WWDC 2018, ihned jsem věděl, že bude vše sluncem zalité. Apple se totiž u nové verze iOS 12 zaměří hlavně na optimalizaci a zvýšení výkonu. 

Již od prvních betaverzí bylo jasné, že iOS 12 bude opravdu skvělý systém. Vše fungovalo hladce, rychle a hlavně spolehlivě. Poslední verze ale byly plné chyb. Dokonce jich bylo tolik, že si Apple musel vyslyšet velmi silnou kritiku od registrovaných testerů. Apple prostě sáhl na něco, na co neměl a tím celý chod systému zničil. 

A bude hůře. iOS 12 beta 7 bylo šlápnutí vedle a Apple to moc dobře ví. Tato betaverze totiž byla plná chyb, dle uživatelů byl velký problém hlavně se stabilitou a svižností systému. Vázlo to také u aplikací, které se mohly otevírat až několik minut. Uživatelé tyto problémy ihned nahlásili, díky čemuž Apple musel udělat razantní řešení – stáhnout iOS 12 beta 7. Jakmile vývojáři Applu nový instalační balíček neopraví, nebude sedmá beta k dispozici ke stažení. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Ondřej Šmida

14. 8. 2018, 19:56

Nevíte prosím kdy bude opravna verze??

Tomáš Janovský

14. 8. 2018, 19:06

Beta je stále beta, necháme se překvapit. Nicméně co jsem mohl posoudit iOS a Android, tak na tom byl Android o poznání lépe. Jak ve stabilitě, tak v rychlosti systému. (Samsung S8 vs iPhone 8 256GB) To bylo pro mě opravdu velké překvapení, když všichni Applisti říkají, jak je ten iOS skvělý.

Richard Fabián

15. 8. 2018, 11:48

Všichni applisti to říkat budou protože jsou zaslepení a srovnávají Apple telefony z android telefony za 6 tisíc. Stačí vyzkoušet kvalitní zazizeni s androidem a člověk pozná o čem to je

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat