YouTube VR nově konečně podporuje zařízení Gear VR

YouTube VR nově konečně podporuje zařízení Gear VR
2018-07-27T09:41:58+02:00
• 27. 7. 2018
1

Popularizace virtuální reality dala vzniknout zcela novému zážitku ze sledování zdánlivě obyčejného videa. Aplikace YouTube VR má tento dojem ještě více prohloubit a vtáhnout uživatele do děje, například sledováním koncertu z řad publika. K dispozici jsou také stále se rozšířující 360° videa. Vyhledávání a brouzdání aplikací je možné buď skrze hlas nebo virtuální klávesnici.

YouTube VR bude dostupné na více zařízeních

Společnost YouTube však představila další novinku v rámci služby YouTube VR. Aplikace nově podporuje soupravu Gear VR od společnosti Samsung. Tímto způsobem YouTube otevře svou rozsáhlou knihovnu videí podporující VR na libovolném zařízení s logem jihokorejského výrobce, což je výhra pro obě strany. 

Nejen, že díky této novince může aplikaci YouTube VR používat více lidí, ale společnost YouTube oznámila další funkci, díky níž bude sdílení skrze VR prostředí mnohem příjemnější a jednodušší. Novinka nese název Watch Together a pomocí ní se můžou další uživatelé připojit do sdílené VR místnosti, kde mohou s dalšími lidmi sledovat videa a diskutovat. 

„Virtuální realita je technologie umožňující uživateli interagovat se simulovaným prostředím. Technologie virtuální reality vytvářejí iluzi skutečného světa (např. při výcviku boje, pilotování, lékařství), nebo fiktivního světa počítačových her.

Jde o vytváření vizuálního, sluchového, hmatového či jiného zážitku budícího subjektivní dojem skutečnosti pomocí zobrazovacího zařízení počítače, speciální audiovizuální helmy, brýlí atd., popř. oblečení snímajícího pohyb a stimulujícího hmat nebo jiné vjemy vyvolávající techniky.“

Pokud tedy vlastníte zařízení Gear VR a chcete si službu YouTube VR ihned vyzkoušet, přejděte do obchodu Oculus a aplikaci stáhněte. 

Zdroj: droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Tomáš Kunst

27. 7. 2018, 13:33

Hledám to tam už několik dní a stále není v nabídce…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat