Wear OS dostává aktualizaci, která přináší drobné, leč užitečné změny

Wear OS dostává aktualizaci, která přináší drobné, leč užitečné změny
2018-07-27T06:48:04+02:00
• 27. 7. 2018

Zdroj: Google

Wear OS, do března 2018 znám jako Android Wear, je verze operačního systému Android, která je určená pro nositelné chytré zařízení, konkrétně pro chytré hodinky. Hodinky s Wear OS se dají spárovat pomocí Bluetooth s chytrým telefonem, který běží na systému Android 4.3 a novější či na systému iOS 8.2 a novější. 

Následně po propojení s telefonem, je možné na hodinkách s Wear OS přijímat notifikace z chytrého telefonu, být připojen k internetu, uskutečnit hovor (pokud hodinky hardwarově umožňují) a další věci. Systém samotný umožňuje instalaci aplikací přímo do zařízení hodinek.

Důležitost tohoto systému si společnost Google jistě uvědomuje, možná proto si připravila další jednu z aktualizací. Google si pro uživatele wear OS připravil zbrusu nový instalační balíček, jenž přináší několik drobných, leč užitečných změn. 

wear OS a hlavní novinky

Vývojáři konečně zrychlili platební službu Google Pay. V praxi to znamená, že pokud budete chtít zaplatit skrze chytré hodinky s wear OS, vše proběhne velmi svižně. Doposud bylo používání Google Pay bolestně pomalé – v porovnání s klasickou peněženkou, kterou byste otevřeli rychleji. Jsme tedy velmi rádi, že Google zapracoval na rychlosti. Operační systém pro nositelné chytré zařízení přináší také mnohem přehlednější oznámení o událostech, což uživatelé ocení snad ze všeho nejvíce.

Google se zaměřil také na opravu chyby, která způsobovala špatnou synchronizaci časového pásma. Čas od času se totiž mohlo stát, že jste v jiné části světa měli nastavený původní časové pásmo. Tomu už je nyní konečně konec. Aktualizaci si můžete stáhnout pomocí služby Obchod Play, a to zcela zdarma.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat