Skype Insider Preview nyní zobrazí přečtení zprávy

Skype Insider Preview nyní zobrazí přečtení zprávy
2018-07-14T15:21:39+02:00
• 7. 7. 2018

Zdroj: MacRumors

1

Pokud používáte Skype jako hlavní aplikaci pro zprávy, ať už pro pracovní komunikaci nebo jen psaní s přáteli a rodinou, určitě by se vám hodilo vědět, kdy si vaši zprávu lidé přečetli. Už několik podobných chatovacích aplikací tuto funkci má, jako například Messenger. Teď to ale vypadá, že podobná funkce detekce přečtení zpráv dorazí i ke Skypu.

Skype zobrazí přečtení zprávy, zatím jen omezeně

Podobně jako u výše zmíněného Messengeru, Skype umožní indikaci přečtené zprávy. Učiní tak pomocí avataru uživatele, který se bude zobrazovat v pravém dolním rohu. Tento avatar se také bude zobrazovat u poslední zprávy, kterou si uživatel přečetl. Nemusíte se tak bát, že by jste museli rozklikávat každou zprávu, aby jste se dozvěděli, zda si ji protistrana přečetla.

Tato funkce bude fungovat jak v konverzaci s jedním uživatelem, tak i ve skupině lidí, ale pouze ve skupině s 20 lidmi a méně. Prozatím je tato funkce dostupná pouze pro uživatele v programu Insider preview, protistrana pak musí být také v tomto programu, aby se funkce dala v konverzaci využít.

Uživatelé ale mají na výběr

I když se tomu možná nechce věřit, někteří uživatelé nechtějí, aby bylo vidět, kdy si něčí zprávy přečetli. Na to ovšem Microsoft při vývoji také myslel. Z toho důvodu bude proto možné v nastavení aplikace deaktivovat tuto funkci. Aplikace tak nebude protistranám posílat potvrzení o tom, že jste si jejich zprávu přečetli.

Pokud má také uživatel nastavený stav na ‚neviditelný‘, tato potvrzení se automaticky nebudou posílat. Je ale třeba mít na paměti, že pokud na své straně nebudete mít spuštěnou tuto funkci, neuvidíte ani potvrzení přečtení vaší protistrany. Pokud také označíte konverzaci jako nepřečtenou, neovlivní to potvrzení vaší protistrany.

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Hubka

Student IT, notorický hráč her jak na počítači tak na mobilu, nadšenec do mobilních aplikací a fanoušek seriálů.

Komentáře

Pavel Žurek

7. 7. 2018, 19:38

Chyba v nadpisu…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat