Sharp B10 a Aquos C10 unikají před evropskou premiérou

Sharp B10 a Aquos C10 unikají před evropskou premiérou
2018-07-12T11:00:22+02:00
• 12. 7. 2018

Již na loňském veletrhu IFA společnost Sharp oznámila, že se letos ve druhém čtvrtletí chystá přijít do Evropy se svými smartphony. Později došlo k upřesnění termínu na konec července, to však Sharp nestíhá. Přesto bychom se měli telefonů od japonského výrobce dočkat již brzy, první dva už nyní unikají na renderech.

Konkrétně máme k dispozici snímky modelů Sharp B10 a Sharp Aquos C10. Nejde o žádné vlajkové lodě, spíše jsou to cenově dostupnější smartphony střední a nižší třídy.

Mají čím zaujmout?

Otázkou je, zda si telefony na zdejším trhu najdou své kupce. Ničím totiž výrazně nevynikají a konkurence je veliká. Aquos C10 nabídne 5,5palcový FullHD+ (1080 x 2040 px) displej s výřezem, podobným jako má Essential Phone. Hardware uvnitř pak zahrnuje procesor Snapdragon 630, 4 GB operační paměti či 64GB úložiště.

Jako správný moderní smartphone nabízí Aquos C10 kromě protáhlého displeje s výřezem i duální fotoaparát, v konfiguraci 12+8 MPx. Výdrž zřejmě nijak oslnivá nebude, vzhledem k 2700mAh baterii. Potěší alespoň přítomnost NFC pro platby mobilem. Do prodeje půjde s předinstalovaným Androidem 8.0 Oreo za cenu začínající na 399 dolarech (~8900 korun).

Sharp B10 je pak tou slabší ze dvou novinek. Nabízí o něco větší 5,7palcový displej, bohužel ale oproti dříve zmíněnému modelu ztratil pár pixelů a nabídne rozlišení pouze 720 x 1440 pixelů. Vyniknout by naopak mohl díky duálnímu fotoaparátu, který zde nabízí oba senzory s rozlišením 13 MPx.

Uvnitř pracuje blíže nespecifikovaný osmijádrový procesor taktovaný na 1,5 GHz. Doplňuje jej dále 3GB operační paměť, 32GB úložiště a podstatně lepší baterie s kapacitou 3840 mAh. Z nepochopitelného důvodu však výrobce u tohoto modelu zvolil systém Android 7.0 Nougat, z čehož si lze také zhruba odvodit, jak na tom novinka bude se softwarovou podporou v budoucnu. Potěší alespoň cena, která byla stanovena na 299 dolarů (~6700 korun).

Marketingová kampaň má dle dosavadních informací primárně propagovat právě hůře vybavený Sharp B10. Dvojici telefonů pak později doplní ještě třetí smartphone, Sharp Aquos D10, o němž však prozatím nemáme bližší informace.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat