Samsung údajně vyvíjí svou technologii pro 3D snímání obličeje

Samsung údajně vyvíjí svou technologii pro 3D snímání obličeje
2018-07-05T23:48:13+02:00
• 6. 7. 2018

Jihokorejská společnost Samsung za svou existenci vytvořila hned celou řadu skvělých produktů. Krásným příkladem toho je úspěšná řada Galaxy, která se stala hlavní konkurencí pro iPhone. Samsung však nevyrábí jen telefony, ale zaměřuje se také na vývoj nových technologií.

Když se řekne Samsung, takřka každý z nás si představí velmi úspěšnou řadu Galaxy. Ale věděli jste, že tato společnost vyvíjí i skvělé procesory? Samsung je navíc největší dodavatel Applu. Snad v každém iPhonu najdete hardwarové součástky od jihokorejského výrobce. Samsung vyrábí téměř vše, ovšem jednu jedinou technologii doposud nepřinesl – 3D rozpoznávání obličeje. 

Samsung dohání konkurenci, chystá své Face ID

O tom, že Samsung vyvíjí technologii pro 3D rozpoznávání obličeje, jsme se vůbec poprvé dozvěděli v červnu tohoto roku. Face ID v podání této společnosti se s největší pravděpodobností objeví již v nové vlajkové lodi Galaxy S10. Tuto spekulaci navíc nyní podporuje nově zveřejněná patentová přihláška, kterou koncem druhého čtvrtletí roku 2018 schválil Americký patentový a známkový úřad. 

Samsung má údajně v plánu u své nadcházející vlajkové lodi představit biometrický fotoaparát, který umožní skenování oční duhovky. Podle informací bude technologie schopna vykonávat svou činnost i v nočních podmínkách, neboť zde bude umístěna kamera pro noční vidění. Technologie navíc bude obsahovat tzv. 3D časový snímač a kameru pro zjištění polohy oka.

Biometrický fotoaparát bude během snímání používat infračervené světlo, díky čemuž dokáže identifikovat obličej i v úplné tmě. Kromě mobilního telefonu se tato technologie může objevit i v dalších produktech, jako jsou tablety, televizory a notebooky. Není jisté, kdy tato technologie spatří světlo světa. Spekulace však uvádí, že se jej dočkáme již letos u Galaxy S10. Více informací prozatím nemáme.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat