Record Bird: služba oznamující hudební novinky končí

Record Bird: služba oznamující hudební novinky končí
2018-07-24T15:29:50+02:00
• 24. 7. 2018

Pokud používáte aplikaci Record Bird, v uplynulých dnech jste pravděpodobně dostali e-mailové upozornění, ve kterém vás společnost informuje o brzkém ukončení. Bohužel je tomu skutečně tak. Aplikace Record Bird ukončuje svou činnost, upozornil na to zahraniční server 9to5mac. 

Aplikace nebyla tak známá, což je možná důvod, proč se společnost rozhodla činnost své služby ukončit. Na druhou stranu byla velmi užitečná, hlavně pro milovníky hudby. Uživatel mohl pomocí Record Bird zjistit, zda jeho oblíbený umělec zveřejnil novou skladbu. 

To ale není vše. Record Bird uživatele informovalo nejen o nových, ale také nadcházejících hudebních novinkách. Pomocí aplikace jste mohli být takřka první na světě, kdo se o novém albumu či singlu dozvěděl. Hudební novinky pak bylo možné sdílet mezi přátelé a další. 

Record Bird používalo databázi jiných dodavatelů

Zajímavé je spíše to, jak Record Bird doposud fungovalo. Aplikace nepoužívala ani tak svou vlastní databázi, jako spíše databázi konkurenčních služeb – Apple Music a Spotify. Rozhodně se nejednalo o nic špatného. Díky tomu mohl uživatel velmi jednoduše importovat své oblíbené umělce, takřka jedním klepnutím na displeji. Následně pak čerpal informace o novinkách. 

Record Bird navíc informovalo o budoucích koncertech, což ale Spotify také. A to je možná druhý důvod, proč služba končí. Švédská hudební streamovací služba vás o veškerých hudebních novinkách dávno informuje, ovšem pomocí e-mailového oznámení. 

Jen pro srovnání. Konkurenční Apple Music tuto možnost nenabízí. Apple vám pouze u vybraného umělce zašle jakousi aktualizaci, ovšem odkaz na novou skladbu nikoliv. Suma sumárum, Record Bird končí z důvodu nízkého zájmu veřejnosti a pravděpodobně také silné konkurence. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat