Photoshop se na iPad prý dostane již během příštího roku

Photoshop se na iPad prý dostane již během příštího roku
2018-07-14T12:59:43+02:00
• 14. 7. 2018

Adobe je softwarová firma zaměřená na oblast počítačové grafiky, publikování a předtiskové přípravy. Je známá zejména jako autor standardů PostScript a PDF a výrobce grafických programů Adobe Photoshop a Adobe Illustrator a programů pro publikování či čtení PDF dokumentů Adobe Acrobat (Standard či Pro) / Adobe Reader.

Adobe má nyní zálusk na mobilní operační systém iOS, na který chce během příštího roku nasadit „plnou verzi“ aplikace Photoshop. Aplikace bude samozřejmě k dispozici pouze pro iPady. S touto informací přišla společnost Bloomberg. 

Dávalo by to smysl, neboť spousta uživatelů by si takovou aplikaci ve svém iPadu přála mít. K oficiálnímu představení tabletové aplikace by s největší pravděpodobností mělo dojít na konferenci MAX, což je říjnová událost stvořena přímo pro kreativní tvůrce – grafiky, fotografy a tak dále. 

Photoshop bude výhradně pro iPad

Nepřímo tuto skutečnost potvrdil také vedoucí služby Creative Cloud, Scott Belsky, který prohlásil, že společnost Adobe pracuje na zcela novém provedení Photoshopu. Belsky v jednom z rozhovoru řekl, že jeho touhou je co nejdříve novinku dostat na trh. Prý je zapotřebí, aby se nový produkt stal sofistikovaným a výkonným nástrojem, který by se velmi podobal desktopové aplikaci Phostohop, a aby fungoval na moderním zařízení, jako je iPad.

Adobe již několik takových doprovodných aplikací pro iPhone a iPad nabízí, jedná se například o Photoshop Fix pro základní retuše. Dále například Photoshop Express pro základní úpravu fotografií a vytváření koláží. Mezi poslední dvě doprovodné aplikace patří Photoshop Sketch a Photoshop Mix. 

Od plné verze Photoshopu očekáváme hlavně širší nabídku nástrojů, díky kterým uživatelé budou moci vytvářet větší projekty na svém iPadu. Aplikace s největší pravděpodobností bude pojmenována jako Photoshop CC for iPad a bude zcela zdarma. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat