Philips Xenium X598 po tři čtvrtě roce jde konečně do prodeje

Philips Xenium X598 po tři čtvrtě roce jde konečně do prodeje
2018-07-07T23:28:53+02:00
• 8. 7. 2018

Philips nepatří mezi typické výrobce mobilních telefonů a spíše je výjimkou, když představí nový telefon. Na podzim roku 2017 se ukázaly první zmínky o příchodu nového telefonu Philips Xenium X598 a ten se dostává do prodeje až nyní v červenci 2018.

Parametrově je velice pozadu

Nový produkt od Philipsu spadá svými specifikace spíše do přelomu let 2016 a 2017, avšak při uvedení v polovině roku 2018 již silně zaostává. Překvapující je již přítomnost starého Androidu 7, když se do pár měsíců máme dočkat oficiálního vydání Androidu 9. Telefon disponuje slabším procesorem MediaTek MT6750 s frekvencí 1,5 GHz. Operační paměť má 4 GB a interní úložiště 64 GB. Telefon v Antutu testu dosahuje pouhých 42 tisíc bodů a nemůže být využit na hraní náročnějších her.

Philips Xenium X598

Po designové stránce se telefon též zapomněl v dobách minulých a vypadá značně hranatě, jako kdyby kopíroval od telefonů značky Sony. Displej má úhlopříčku 5,5″ a 401 ppi. Na přední straně zařízení nalezneme 13MPx kameru a případného zákazníka též nepotěší chybějící notifikační dioda. Na přední straně se též nachází čtečka otisku prstů, která je umístěna v domovském tlačítku.

Zadní strana disponuje duálním fotoaparátem s 13 a 5MPx snímači. Na spodní straně nalezneme USB-C port, což je skvělá zpráva, že už i u levnějších modelů nastupuje tento konektor. Baterie má kapacitu 4 000 mAh a může zvládnout kolem 10 hodin SoT. U Philips Xenium X598 chybí přítomnost NFC či české LTE na frekvenci 800 MHz. Operační systém je Android 7 s vlastní nástavbou od Philipsu, na aktualizaci však nečekejte, je nepravděpodobné, že by ji tento model obdržel. Cena začíná na 3 100 Kč a telefon je dostupný od zahraničních prodejců.

Zdroj: kimovil.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat