OneDrive pro Android přináší velmi důležitou bezpečnostní funkci

OneDrive pro Android přináší velmi důležitou bezpečnostní funkci
2018-07-30T06:48:52+02:00
• 30. 7. 2018

OneDrive je služba, která umožňuje uživatelům nahrát své dokumenty na cloudové úložiště a tak umožnit jejich online přístup ze všech svých zařízení připojených k internetu, jako je například tablet a chytrý telefon. Soubory uložené na OneDrive mohou být přístupné vlastníkovi, přátelům a mohou být označeny i jako veřejně přístupné. Pro přístup k veřejně přístupným souborům není vyžadován účet Microsoft.

Oficiální aplikace OneDrive pro operační systém Android se nyní dočkala aktualizace, která přináší velmi důležitou funkci. Tato novinka je opět založena na zpětné vazbě od koncových uživatelů.

OneDrive přináší podporu čtečky otisků prstů

Společnost Microsoft opět chystá pro své uživatele malé překvapení, a to v podobě nového instalačního balíčku. V současné době většina mobilních telefonů disponuje čtečkou otisků prstů. Výrobci čtečku implementují hlavně kvůli zvýšené bezpečnosti. Své využití má ale také v konkrétních aplikacích.

A právě toho si je Microsoft naprosto vědom. Co doposud chybělo službě OneDrive? Minimálně přihlašování pomocí čtečky otisků prstů. To je mimo jiné hlavní důvod, proč se redmondská společnost rozhodla do nové aktualizace podporu skeneru implementovat. 

V praxi bude bezpečnostní funkce fungovat velmi jednoduše. Jakmile uživatel vstoupí do aplikace OneDrive, bude moci celou službu v rámci mobilního telefonu zabezpečit, a to právě pomocí čtečky otisků prstů. Pokud tedy aplikaci zavře a následně ji otevře, OneDrive bude požadovat buď PIN kód, anebo přiložení prstu na čtečku otisků. 

Aktualizace by měla být již k dispozici, a to v obchodu s aplikacemi Obchod Play. Jak se vám nová aktualizace líbí? Dejte nám vědět do komentářů pod článek. 

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat