Huawei Mate 20 Pro uniká na tiskových renderech aktualizováno

Huawei Mate 20 Pro uniká na tiskových renderech [aktualizováno]
2018-09-26T16:10:34+02:00
• 26. 9. 2018
4

Aktualizováno 26. 9.

Již za dva týdny se dočkáme uvedení nových top modelů od společnosti Huawei. Nyní se na internetu objevily tiskové rendery nejvyšší verze Mate 20 Pro. Pozorní si zajisté všimli, že na samotném zařízení není čtečka otisků prstů, aspoň nejde vidět. Nahrává to tedy spekulaci, že novinka ji bude mít zakomponovanou pod displej. Nebude se ale jednat o první pokus této společnosti. Již dříve Huawei nabídl mobil se čtečkou otisků v displeji – Huawei Mate RS Porsche Design.

Co se týče zadní kamer, měli bychom se dočkat světelnosti od f/1.8 až do f/2.4, přičemž by se měl nabízet 5násobný zoom. Očekáváme, že všechny specifikace novinky budou na nejvyšší úrovni. rozhodujícím faktorem tedy bude cena a dostupnost.

Aktualizováno 19. 9.

Zaujmout případné zákazníky je velmi těžké, zejména v oblasti top modelů. Většinou nabízí podobné specifikace, které nenechávají moc prostoru pro velké odlišnosti. Huawei ale zřejmě připravuje zajímavou novinku, která bude součástí chystaného Huawei Mate 20.

Bezdrátově nabíjet mobilní telefon nebo sluchátka není neobvyklé, ale abyste mohli použít smartphone pro bezdrátové nabíjení sluchátek, to se jen tak nevidí. Samozřejmě není v tuto chvíli nic potvrzeno, ale uniklé materiály uvádějí, že pomocí Huawei Mate 20 budete moci bezdrátově nabíjet nepředstavená sluchátka Huawei Freebuds 2 Pro, respektive pouzdro pro nabíjení sluchátek.

Musíme si počkat na oficiální představení všech novinek, abychom se dozvěděli, jaké možnosti bude vlastně smartphone nabízet a jestli bude tato funkce nějak limitována.

Aktualizováno 10. 9.

Ačkoliv se společnost Huawei již pochlubila smartphonem Mate 20 Lite, tak na vyšší verze si budeme muset počkat. K oficiálnímu představení dojde 16. října. Již nějakou dobu se objevují nejrůznější spekulace a dokonce dochází k nepřímému potvrzení některých vlastností. Nyní se ale objevila fotografie jednoho z prototypů.

Na obrázků níže můžete vidět Mate 20 Pro (prototyp). Nabídne rozlišení displeje 1440 x 3120 pixelů a větší výřez. V něm by měla být zabudována pokročilejší technologie pro rozpoznávání obličeje. Můžeme očekávat použití infra kamery a emitoru. Kromě toho se ukazuje, že právě Mate 20 Pro bude mít zakřivený displej, aby došlo k efektu větší minimalizace rámečků.

Základní verze Mate 20 bude mít Full HD+ rozlišení a také menší výřez v displeji. Zde se ale nepředpokládá, že bychom se měli dočkat pokročilejší technologie na rozpoznávání obličeje.

Aktualizováno 9. 8.

Huawei začíná pomalinku lákat na nejnovější top model Huawei Mate 20 Pro. Zatím sice společnost neuvedla nic konkrétního, ale naznačuje první zajímavou vlastnost novinky. Dle obrázku má mít Mate 20 Pro kapacitu baterie přesahující hodnotu 4 000 mAh. Sice nevíme, jak velká nakonec bude, ale důležitější je, že společnost rozbíhá marketingovou kampaň. To by naznačovalo, že k představení by mohlo dojít již na blížícím se veletrhu IFA, který se odehraje v Berlíně již na konci tohoto měsíce.

Původní článek 31. 7.

Společnost Huawei nám dala ochutnat, jak by mohly vypadat její další top modely skrze uvedení velmi drahého smartphonu Huawei Mate RS Porsche Design. Už jen na základě klíčových specifikací jsme mohli začít odhadovat, s čím přijde další smartphone z nejvyšší třídy. Nyní se to tak trochu potvrzuje skrze spekulace a úniky. Konkrétně se začínají objevovat informace kolem chystané novinky Huawei Mate 20 Pro.

Huawei Mate 20 Pro aneb to nejlepší od Huawei?

Zatím se nezačalo hovořit o modelu Huawei Mate 20, ale již zde máme nějaké náznaky specifikací vyššího modelu Huawei Mate 20 Pro. Dle dosavadních náznaků se má jednat o další model od Huawei, který nabídne tři foťáky na zadní straně s celkovou hodnotou 42 MPx. Pro některé zájemce asi máme dobrou zprávu, novinka nebude disponovat výřezem v displeji. Společnost se zde čistě zaměří na minimalizaci rámečků, ale zřejmě nepůjde cestou kompromisů. Aspoň to naznačuje údajná fotografie Huawei Mate 20 Pro, která se objevila společně se informacemi o hardwaru.

Mate 20 Pro

Dále jsme se dozvěděli, že se o výkon bude starat zatím nepředstavený procesor Kirin 980, který bude mít k dispozici až 8 GB operační paměti. Sice neznáme kapacitu baterie, ale doplňování energie se bude starat 40W nabíjení. Dá se tedy očekávat extrémně rychlé nabíjení.

Huawei Mate 20 Pro by měl nabízet 3D skenování obličeje pro odemykání zařízení, ale v tomto případě nepůjde jen o sestavu dvou kamer. K dispozici by měl být pokročilejší systém, jaký například nabízí společnost Apple u iPhonu X. Mezi další nadstandardní technologie se má také zařadit čtečka otisků prstů pod displejem. Huawei zde zřejmě použije druhou generaci ultrasonické technologie od Qualcommu, která by se mimo jiné mohla objevit u nadcházejícího top modelu Galaxy S10 od Samsungu.

Je celkem jasné, že cena Huawei Mate 20 Pro nebude nejnižší. Zatím se spekuluje o 750 dolarech. Po přepočtu na koruny a připočtení daní a dalších poplatků by mohl český zájemce zaplatit takřka 22 000 Kč. Nyní si musíme počkat na další informace, případně na oficiální představení.

Zdroje: gizmochina.com, gizmochina.com, gsmarena.com, gsmarena.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Libor Truxa

10. 8. 2018, 11:30

Mám Honor View 10, což je lehce ořezaná verze Huawei Mate 10 Pro, a nemohu si stěžovat na nic co popsal strekib. A když vezmu v úvahu, co odvádí za práci modely P20 anebo Honor 10, nebál bych se nového Mate.

Po zkušenostech s Mate 10 Pro, si nejsem jistý. Tuhnouci widgety mě silně odrazují. Nic moc fotky, notifikací dioda bez podpory, blbnouci LTE, bez 3.5mm jacku, AOD bez možnosti nastavení. Tak nevím.

Jaroslav Hronek

9. 8. 2018, 9:33

Po zkušenosti s Mate 10 Pro jej určitě koupím. Myslím, že to bude za ty prachy to nejlepší na trhu

Přemysl Vaculík

VIP 9. 8. 2018, 9:36

Tak je otázka, jestli nepůjde i cena nahoru.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat