LG a Samsung ohlašují finanční výsledky

LG a Samsung ohlašují finanční výsledky
2018-07-09T08:30:57+02:00
• 9. 7. 2018

Dva největší výrobci chytrých zařízení pocházející z Jižní Koreje oznámili své finanční výsledky za druhé čtvrtletí tohoto roku. Zatímco společnost Samsung tentokrát nevykázala nijak přesvědčivá čísla, druhý zástupce v podobě firmy LG si na konečná čísla nemůže vůbec stěžovat. I přesto analytici k oběma producentům mají pár výtek, které se údajně projevují negativně v aktuálních výsledcích.

Vysoké náklady a špatná prodejnost

Za druhé čtvrtletí se Samsungu podařilo dosáhnout na zisk ve výši 13,25 miliard dolarů. To ani z daleka nepřesahuje ten rekordní za první čtvrtletí (14,5 miliard dolarů). Celkové výnosy činily 56,2 miliard dolarů, ale i ony teď klesly, a to konkrétně k hodnotě 52 miliard dolarů. Analytici to dávají za vinu slabým prodejům nejnovějšího modelu Galaxy S9 a celkovému zpomalení značky v oblasti chytrých telefonů. Naopak jejich spasitelem byl segment čipových sad, kde evidují meziroční nárůst zhruba o 50 %.

Příjemný nárůst má za sebou společnost LG, u níž tržby stouply o 16,1 %, oproti stejnému období v předchozím roce, na 691,11 milionů dolarů. Výnosy odpovídají částce 13,9 miliard dolarů a nárůstu 3,2 %. Navíc analytici dodávají, že zisk by mohl být ještě vyšší, kdyby výrobce neinvestoval vyšší částky do marketingu u nových zařízení, jako je například model G7 ThinQ.

Zdroje: news.samsung.com, reuters.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat