Twitter se v letošním roce aktivně vymezuje proti falešným účtům

Twitter se v letošním roce aktivně vymezuje proti falešným účtům
2018-07-09T11:00:28+02:00
• 9. 7. 2018

Twitter je jednou z populárních sociální sítí. V posledních měsících se uživatelé na Twitteru dočkali například zvýšení minimálního počtu znaků pro jeden tweet. Ale to rozhodně nejsou jediné novinky, které se na této sociální síti v posledních měsících udály. Podle posledních informací se společnost pustila do boje proti falešným účtům.

Twitter logo

S informací přišel na veřejnost americký deník Washington Post. Dle jeho informací došlo mezi květnem a červnem letošního roku k pozastavení až 70 milionů účtů. A v červenci podle prozatimních čísel rozhodně tato aktivita neubývá.

Podle oficiálních čísel se společnosti podařilo jen v květnu letošního roku identifikovat více než 9,9 milionů podezřelých účtů. K informacím z deníku Washington Post se nicméně zástupci Twitteru nevyjádřili.

Boj proti falešným účtům je ve společnosti interně nazýván „Operation Megaphone“. Kromě smazání falešného účtu se společnost rovněž zaměřuje na identifikaci jednotlivých vazeb mezi účty.

Zdroj: Tech Crunch

V případě, že společnost získá podezření, že je účet falešný, majitel účtu má možnost se proti smazání ohradit. Stačí, aby potvrdil svou totožnost přidáním a ověřením účtu přes telefonní číslo. Pokud se takto účet ověří, k jeho smazání nedojde.

Vzhledem k tomu, že se jedná o rozsáhlou aktivitu, sama společnost upozorňuje, že může dojít k ovlivnění některých často prezentovaných metrik. Zcela jistě se promazávání účtů projeví na metrikách, které zkoumají například počet všech aktivních uživatelů na sociální síti.

Twitter ale není jediná sociální síť, která se podobnou problematikou zabývá. Proti falešným účtům a falešným zprávám se v tomto roce ohradil i Facebook. Například hrozba ovlivnění výsledků voleb skrze sociální sítě je rozhodně jedním z velmi diskutovaných témat posledních měsíců.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat