iPhone: Apple prý letos uvede model, který nabídne vestavěnou SIM kartu

iPhone: Apple prý letos uvede model, který nabídne vestavěnou SIM kartu
2018-07-05T12:30:16+02:00
• 5. 7. 2018

Firma s logem nakousnutého jablka má v plánu letos představit tři nové smartphony. Minimálně jeden iPhone bude disponovat podporou dual-SIM, což mimo jiné potvrdila i čínská zpravodajská stránka 21st Century Business Herald.

V současné době musíte používat SIM kartu svého operátora, a pokud chcete využít služeb jiného, musíte si pořídit další. Tato cesta je zatím velmi neefektivní a pro některé až zbytečná. Podle čínské publikace se však brzy dočkáme iPhonu, který bude nabízet vestavěnou Apple SIM (e-SIM), včetně tradičního šuplíku pro SIM karty. Díky speciální Apple SIM budete moci mezi operátory přepínat jako lusknutím prstu.

iPhone nabídne šuplík pro dual-SIM

Apple již takovou SIM kartu představil, a to u iPadu Air 2 v roce 2014. Ta dovoluje v podstatě totožnou funkci. Bohužel podpora byla pouze v USA a Velké Británii. Takzvanou e-SIM používají hlavně dobrodruzi, kteří často cestují – například z Evropy do USA. Funkce se stala velmi oblíbená, neboť uživatelé nemusí neustále řešit nové SIM karty. Velmi jednoduše, uživatel si vybere operátora, tarif a „frčí“. 

Prozatím není zřejmé, který z modelů bude touto Apple SIM vybaven. Dle mého názoru se bude jednat o iPhone X Plus, neboť tento telefon bude cílit převážně na asijské trhy, kde uživatelé mají rádi velké displeje a hlavně dual-SIM. 

Nicméně analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že částka za 6,1palcový iPhone s Dual SIM by měla být v rozmezí od 650 do 750 amerických dolarů. Levnější varianta, tedy model s pouze jedním slotem na SIM kartu, bude cenově v rozmezí od 550 do 650 amerických dolarů. Ceny dalších dvou iPhonů s OLED displejem, kterých se dočkáme v tomto roce, nebyly zmíněny. Je však pravděpodobné, že se bude jednat o dražší telefony.

„6,1palcový iPhone bude nabízet displej s technologií LCD a bude podporovat DSDS (Dual SIM Dual Standby, pozn. redakce). Pokud bychom se opravdu dočkali dvou variant, vytvoří se více cenových segmentů, čímž se výrazně zvýší množství zásilek. Model DSDS by pak mohl výrazně dopomoci zvýšit podíl na čínském a komerčním trhu.“

Analytik navíc uvedl, že zařízení s úhlopříčkou 6,1 a 6,5 palce budou podporovat DSDS, zatímco 5,8palcový iPhone nikoliv. Apple v tomto případě použije moduly Intel XMM 7560 a Qualcomm Snapdragon X20 pro rychlejší LTE. Zařízení s podporou DSDS navíc bude podporovat tzv. LTE + LTE, díky čemuž budou moci být současně aktivní dvě SIM karty.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat