Huawei plánuje (r)evoluční hodinky, do kterých bude možné schovat sluchátka

Huawei plánuje (r)evoluční hodinky, do kterých bude možné schovat sluchátka
2018-07-03T19:12:30+02:00
• 4. 7. 2018

Spekulovalo se, že společnost Huawei představí nové hodinky s Wear OS od Googlu. Už první informace naznačovaly, že bychom neměli očekávat dramatické změny, což se nakonec potvrdilo. Jedna novinka se ale našla. Místo toho, aby došlo na představení jednoho modelu, dočkali jsme se dvou variant. Obě verze jsou pojmenovány jako Huawei Watch 2 2018 a záleží, na jaký trh se dostanou.

Huawei Watch 2 2018 oficiálně přichází ve dvou variantách

Už jsme ani neočekávali, že by se v tomto segmentu objevilo zcela nové a unikátní zařízení, ale Huawei si pohrává se zvláštní myšlenkou. Zatím tedy na papíře, aspoň co víme.

Huawei plánuje další hodinky

Hodinky se sotva dostaly na trh a už nyní společnost Huawei plánuje svou další generaci. Pravděpodobně firma zvažuje zcela jiný přístup, neboť si patentovala nositelné zařízení, které v sobě může mít zabudovaná Bluetooth sluchátka, jež bude možné vyjmout a používat. 

Podle patentu je zřejmé, že sluchátka bude možné vložit přímo do řemínku, respektive do přidělaného úložného prostoru, viz. obrázek výše. Otázkou však je, jak budou sluchátka upevněna. S největší pravděpodobností by Huawei použilo magnet, což je asi nejvhodnější způsob. 

Sluchátka by měla být vodotěsná, neboť většina uživatelů hodinky používá i během deštivého počasí či přímo ve vodě, například v bazénu. Dle mého názoru se jedná o skutečně skvělý nápad. Často se mi totiž stává, že sluchátka nemám buď kam dát, anebo zbytečně překáží. Huawei by tak přineslo elegantní řešení. 

Bohužel ale patent nic neznamená. V horším případě se totiž může stát, že nakonec společnost změní své plány a patent zůstane v zapomnění. Doufejme, že se tak nestane a hodinek se opravdu dočkáme. Jakmile zjistíme více informací, budeme vás o tom samozřejmě informovat, a to prostřednictvím našeho článku.

Zdroje: androidauthority.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat