HTC propouští čtvrtinu zaměstnanců

HTC propouští čtvrtinu zaměstnanců
2018-07-03T15:44:46+02:00
• 3. 7. 2018
4

Není tajemstvím, že se tchajvanské HTC dlouhodobě potýká s mnoha problémy. Jedním z nich je i ne úplně dobrá finanční situace. Tu se nyní společnost rozhodla poněkud radikálně vyřešit propuštěním téměř čtvrtiny svých zaměstnanců.

Přesněji se propouštění týká 1500 lidí, což je 22 % z celkového počtu zaměstnanců tohoto výrobce elektroniky. Nejedná se letos přitom o první podobnou akci. Již v únoru bylo propuštěno několik lidí z kanceláří v USA, když docházelo ke sloučení mobilní a VR divize.

Celkový počet lidí, kteří pro firmu pracuje, se tak celosvětově sníží na méně než 5000. Před pěti lety, v roce 2013, přitom pro HTC pracovalo přes 19000 zaměstnanců. Už tehdy přitom nebyly vyhlídky příliš optimistické, přestože výrobce stále zásoboval trh prvotřídními telefony jako One X, One Max, či o rok později velmi úspěšné One (M8).

V současnosti se společnost soustředí primárně na svou platformu Vive. Na poli virtuální reality jde o jedno z nejlepších řešení. Budeme tedy doufat, že tento produkt nepotká podobný osud, jako postupně mobilní divizi tchajvanského výrobce.

Jak šel čas

Největší slávu HTC zažívalo počínaje rokem 2007, kdy přinášelo uživatelům inovativní dotykové telefony s Windows Mobile 6.0. V roce 2008 spatřily světlo světa například populární modely Touch Diamond, Touch Pro nebo Touch HD. Na svou dobu šlo o výborně vybavené telefony a mezi uživateli se těšily veliké oblibě.

HTC Dream G1

HTC Dream (G1)

Následně v roce 2009 přineslo HTC ve spolupráci s Googlem první telefon s Androidem – HTC Dream, jinak zvané G1. Vývoj telefonů s platformou od Microsoftu výrobce sice nezavrhl, ale stále více se soustředil právě na Android. Dočkali jsme se modelů Hero, Droid Incredible, Evo 4G a především v roce 2010 Google Nexus One.

Ve stejném roce však Google výrobou zařízení Nexus pověřil Samsung, který zrovna tou dobou s Androidem také začínal. Korejský konkurent se také velmi brzy dostal na vlnu úspěchu a HTC začalo zaostávat. Zatímco v roce 2010 bylo HTC v USA svým podílem ve vedení, o čtyři roky později mělo již jen 6 % trhu, loni se pak propadlo na 2,3 % a dle odhadů činí podíl letos již méně než půl procenta.

Zdroje: theverge.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Jo jo. V kelu jsou. A asi aj v řiti.. Je to jen otázka času, kdy padnou..

prej prvotřídními telefony :D hodně povedený vtip. :D

alois navratil

4. 7. 2018, 22:06

presne ???????????? za poslednich 10 let jediny co se jim povedlo je ta jejich vr… a to si myslim ze oculus nebo podobny jsou na tom stale lip podle me to tahle spolecnost mela davno zabalit nebo se nechat cela koupit googlem…v porovnani treba se samsungem kterymu teda taky neholduju protoze to je konzumni zdimacka penez za malo muziky jsou uplne v kelu ????????????

René Fírek

3. 7. 2018, 20:43

Ach jo.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat