Apple údajně chystá technologii pro přenos energie v rámci dvou zařízení

Apple údajně chystá technologii pro přenos energie v rámci dvou zařízení
2018-07-31T11:55:40+02:00
• 28. 7. 2018

Foto: Macrumors.com

3

Společnost Apple údajně přinese zcela nové řešení problému s vybíjejícím se iPhonem. Často se uživatelům stává, že je jejich mobilní telefon zcela vybitý a po ruce nemají žádnou nabíječku – hlavně ve chvíli, kdy uživatel cestuje skrze přírodu a tak podobně.

Apple a originální řešení 

Firma s logem nakousnutého jablka proto chystá velmi zajímavé a efektivní řešení. Dle nově podaného patentu bychom se v budoucnu mohli dočkat bezdrátového nabíjení, které by ale pracovalo na zcela odlišném principu. V praxi by to znamenalo, že pokud by uživatel měl po ruce zařízení s více nabitou baterií, mohl by tímto zařízením nabít druhé, tedy například méně nabitý iPad či iPhone. Na tomto řešení je skvělé to, že majitel nebude muset obě zařízení propojit kabelem.

Nový patent byl podán ve čtvrtek, tedy 26. července 2018, pod názvem „indukční nabíjení mezi elektronickými zařízeními“. V dokumentu je mimo jiné detailně popsáno, jakým způsobem se obě zařízení mohou dobíjet. Pro příklad nemusíme chodit daleko. Pokud by iPhonu docházela šťáva, mohl by jej uživatel dobít pomocí iPadu, jenž má baterii plně nabitou. 

Apple si od této možnosti slibuje hlavně to, že by majitelé zařízení nemuseli s sebou tahat neustále nějaké nabíječky či hromádku zamotaných kabelů. Zajímavé však je, jak Apple nabíjení vymyslel z technologického hlediska. Dle patentu budou použity klasické indukční cívky, které se nyní nachází v bezdrátovém nabíjení.

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Petr Novák

31. 7. 2018, 11:55

Teda abych pro hnidopichy upřesnil, transformátorem můžeme přenášet i energii ss.proudu, ale výsledný průběh nám ru vyhovovat určitě nebude.

Petr Novák

31. 7. 2018, 11:50

Nohu se zeptat co chce autor říct poslední větou ? Hádám že myslí stejnosměrný a střídavý proud, ale jak to souvisí s přenosem meti dvěma zařízeními ? Nebude to třeba spíš z toho důvodu, že ss. proud nelze transformovat, stř. napětí se samosebou musí použít i pro bezdrátové nabíjení, samosebou je nutné ho pak usměrnit, jak totiž víme, střídavým napětím akumulátor nenabijete.

Zdeněk Koutský

VIP 31. 7. 2018, 12:01

Dobrý den,

to bylo poprvé a naposledy, co jsem zabrousil do elektrotechniky :-D děkuji za upřesnění :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat