App Store: podívejte se na seznam nejpopulárnějších aplikací za posledních 10 let

App Store: podívejte se na seznam nejpopulárnějších aplikací za posledních 10 let
2018-07-05T08:59:58+02:00
• 5. 7. 2018

Pomalu ale jistě se blíží 10. výročí obchodu s aplikacemi, který se nachází na mobilním operačním systému iOS. Server AppAnnie při této příležitosti připravil zajímavý a detailní přehled nejstahovanějších aplikací z App Store. Nyní tak máme šanci zjistit, které aplikace a hry byly za první desetiletí nejoblíbenější, nejstahovanější a nejvýdělečnější.

App Store jen kvete, aplikace byly staženy 170miliardkrát

AppAnnie se musel prohrabat opravdu obrovským množstvím údajů, aby takový přehled mohl vůbec vytvořit a zveřejnit. V App Storu se podle statistik nachází více než 2 miliony iOS aplikací, které byly dohromady staženy více než 170miliardkrát a téměř 10 000 těchto aplikací vytvořilo příjmy ve výši 1 milionu amerických dolarů. 

Pojďme se společně podívat na to, jak se trh s aplikacemi postupně vyvíjel. V posledních deseti letech došlo k velkým posunům v tom, u jakých aplikací uživatelé stráví nejvíce času a za jaké jsou ochotni nejvíce zaplatit. 

Před osmi lety byla ke stažení aplikace Talking Tom Cat, která v té době byla na absolutní špičce. Jednalo se o jednu z nejpopulárnějších aplikací vůbec. Co se týče nejpopulárnějších aplikací v kategorii produktivita, vzdělávání a navigace, byla aplikace Documents To Go na prvním místě. Za tuto „appku“ byli uživatelé ochotni nejvíce platit. Doba se však změnila, neboť dnes uživatelé nejvíce utrácejí za služby typu Netflix, Pandora Music, YouTube a Tinder. 

V kategorii nejstahovanějších her se za posledních deset let neudála žádná změna. Obě kategorie – nejstahovanější a nejvýdělečnější aplikace – jednoznačně vede Candy Crush, Clash of Clans, Angry Birds a další. 

Clash of Clans se dokonce stalo vůbec nejvýdělečnější hrou na platformě iOS. Zajímavostí je, že velmi populární hra Pokémon GO se umístila pouze na desátém místě žebříčku. Ještě zajímavější je snad zjištění, že hry tvoří 75 % všech příjmů, přestože tvoří pouze 31 % všech stažených aplikací. 

Necelých deset let vedou kategorii „Nejstahovanější aplikace“ Facebook, Google a Tencent. Pokud bychom se však bavili o TOP deseti nejpopulárnějších aplikacích (podle tržeb), služba Netflix by se umístila na samotném vrcholu seznamu. Za ní by se umístilo Spotify, Pandora a Tencent Video. 

App Store navíc zaznamenal obrovský růst, pokud jde o spotřebitelské výdaje. Od roku 2012 do roku 2017 byly příjmy navýšeny o celých 30 %. Další zajímavostí je, že v roce 2017 vzniklo téměř 3 000 aplikací, jejichž příjmy tvoří 1 milion amerických dolarů. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat