Watch X: Lenovo hodinky měřící nejen tlak a tep

Watch X: Lenovo hodinky měřící nejen tlak a tep
2018-06-05T21:00:31+02:00
• 5. 6. 2018
5

Společnost Lenovo dnešním dnem oznámila nový přírůstek do rodiny hodinek. Lenovo Watch X (římské číslo 10) přichází s několika novinkami. Můžeme zde najít několik senzorů, které si dále blíže představíme, a OLED displej. Dříve v tomto roce byl představen model Watch 9. Pokud jste k němu nenalezli sympatie, model X by to mohl změnit.

Watch X: i nedostatek informací odhaluje bohatou výbavu

Kompletní specifikace nejsou zatím odhaleny, ale již teď to vypadá na funkcemi nabité příslušenství. Hlavní pýchou bude OLED displej přes celou horní plochu, který umožní sledovat požadované informace ve skvělé kvalitě. Pod samotným displejem se ukrývá barometr, senzor srdečního tepu či senzor tlaku krve. Nechybí zde ani gyroskop, gravitační senzor a geomagnetický senzor.

Lenovo Z5 – novinka s minimálními rámečky a s výřezem

O chod hodinek se stará 600 mAh baterie, která v režimu standby zaručuje až 45denní výdrž. Konektivita je vyřešena prostřednictvím Bluetooth verze 5.0. Mnohé z vás potěší, že hodinky jsou voděodolné až do 80 metrů.

Bude na výběr mezi dvěma verzemi Lenovo Watch X. Ty se naštěstí neliší svým výkonem či funkcemi, ale prostým řemínkem. Lze si tak vybrat mezi pleteným kovovým náramkem nebo klasickým koženým. Je však nutno brát v potaz, že se tato záležitost odrazí na ceně. Na verzi s pleteným kovovým náramkem si připravte 47 dolarů (1033 korun českých) a verze s koženým řemínkem vás vyjde na bezmála 51 dolarů (1121 korun).

Lenovo K5 Note a A5 jsou levnější novinky s protáhlými displeji

Lenovo také chystá větší verzi těchto hodinek. Ty by se měly od své klasické předlohy lišit nejspíše pouhým rozměrem. Přídomek plus naznačuje, že budou o něco větší. Můžeme se těšit opět na dvě verze v podobě řemínků. Model Lenovo Watch X Plus s kovovým řemínkem bude k dostání za 62 dolarů (1363 korun) a verze s koženým řemínkem za 67 dolarů (1473 korun).

Všechny verze se prozatím ukázaly pouze v černé a stříbrné barvě.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Update. Po upgradu hodinek na verzi 0.47 Xplus meri konecne tlak krve, ale musi se na zacatku zkalibrovat opravdovym tlakomerem….

Mam obe verze X i X plus, takze muzu porovnavat. Zaprve ani vyssi verze nemeri tlak krve, ale je to pouze barometr a podle me dost nepresnej.
Hodinky jsou kvalitni ale dost tezky, takze spat s nimi je obtizny. Mimochodem monitoring spanku dost dobre nefunguje, ukazuje mi napriklad ze po cele noci jsem spal 2 hodiny. Nizsi verze X ma jiny ciselnik, kde neni dostatecne vyznacena 12, takze podle uhlu hodinek furt lustite, kolik vlastne je. U verze Xplus je to v poradku. Vibrace na budik jsou velice slabe na tak tezke hodinky, takze stezi citite vibrace i kdyz jste vzhuru a vite, ze ma budik vibrovat. Krokomer a mereni pulsu bez problemu, notifikace take funguji…
Pocasi mi pise , ze v danem miste neni podporovano. Lenovo se snazi, vydava nejake zaplaty, ale celkovy dojem je vice nez rozpacity….

Patrik Ovciarka

18. 7. 2018, 19:16

zkuste na gearbestu :)

Petr Hošek

6. 6. 2018, 20:06

Dají se někde objednat???

Přemysl Vaculík

VIP 6. 6. 2018, 20:51

Zatím nevíme, ale jakmile půjde, dáme vědět.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat