Zlepšeme Česko – nová aplikace pro řešení komunálních problémů

Zlepšeme Česko – nová aplikace pro řešení komunálních problémů
2018-06-05T18:44:08+02:00
• 5. 6. 2018

V dnešní době se na povrch dostávají nové aplikace, které zajišťují lékařskou pomoc, jako Záchranka nebo jednotlivé městské aplikace. Nyní byla vyvinuta opět nová aplikace, která má sloužit široké veřejnosti. Ta nese označení Zlepšeme Česko. Cílem této aplikace je právě sjednotit jednotlivé městské aplikace a tím propojit komunity lidí kolem sebe v jednotlivých městech, sídlištích a podobně.

Zlepšeme Česko aneb k čemu je aplikace dobrá ?

Zlepšeme Česko má být velkou komunitní aplikací, kterou postupně bude moci využívat celá republika. Jedná se sice o na první pohled o hodně expresivní název pro aplikaci. Ale pokud by měla naplnit své očekávání, tak může nejen zlepšit Česko, ale také ušetřit. Aplikace zjednodušuje komunikaci s úřadem a mnohdy se člověk může vyhnout byrokracii. jelikož v aplikaci můžete nahlásit problémy v okolí, jako je například černá skládka nebo jiná podezřelá aktivita. Aplikace poté dle GPS polohy kontaktuje místní úřad, který by měl záležitost vyřešit.

Aby však aplikace nebyla jen na oznamování nelegální činnosti, můžete zde najít rubriky jako ztráty a nálezy nebo ztracené zvíře. Například rubrika ztracených zvířat je ještě specifická v tom, že nenotifikuje všem uživatel v okolí, ale pouze lidem zapsaných v programu hledání zvířat. Takže pokud nechcete být aktivní v takovýchto aktivitách, tak nemusíte. Pro kreativní lidi s nápady je zde možné i uvádět nápady, které se zase posílají na příslušné místo.

Vývojáři aplikace poskytují veřejnou API, díky čemuž by se do této aplikace mohly postupně zapojit všechny radnice a ubylo by lokálních městských aplikací, které často využijí pouze rezidenti, jelikož pro turistu by bylo velmi zdlouhavé instalovat pro každou lokalitu novou aplikaci. Dle mého názoru se jedná o zajímavý koncept, a pokud si najde cestu k širší veřejnosti, tak si myslím, že usnadní velmi mnoho práce. Aplikace jako taková je k dispozici pro Android i iOS.

logo-app Zlepšeme Česko + MobilníRozhlas Neogenia s.r.o. Zdarma ANDROID logo-app Zlepšeme Česko +MobilníRozhlas Zdarma iOS

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat