Vivo Y81 – střední třída s výřezem

Vivo Y81 – střední třída s výřezem
2018-06-24T18:00:11+02:00
• 24. 6. 2018

Společnost Vivo doplňuje svoji širokou nabídku telefonů o jednoho méně významného zástupce s označením Y81. Přestože představené zařízení zapadne mezi modely ze střední třídy, tak si vysloužilo velmi tenké rámečky a výrazný výřez pro mikrofon s přední kamerkou, což jsou charakteristické prvky spíše pro vyšší třídu. Čínský výrobce si nedal moc práce při jeho samotném vývoji, ale spíše upravil pouze hardwarovou stránku u již prodávaného přístroje.

Výřez je v kurzu

Vpředu můžeme vyhlížet 6,22palcový displej s rozlišením 1 520 x 720 pixelů a netradičním poměrem stran 19:9. Ve výřezu se ukrývá kamerka s rozlišením 5 megapixelů podporující funkci odemknutí obličejem. Uvnitř využijete osmijádrový procesor Helio P22 od MediaTeku běžící pod taktovací frekvenci 2 GHz, 3GB operační paměť RAM a 32GB úložiště, které samozřejmě lze rozšířit paměťovou microSD kartou.

Záda nesou 13megapixelový snímač fotoaparátu, LED blesk a baterii s kapacitou 3 260 mAh. Snímač otisků prstů není tentokrát přítomen. Softwarovou stránku zastupuje rozhraní FunTouch OS ve verzi 4.0, která odpovídá systému Android v nejnovější verzi 8.1 Oreo. Nakonec si zaslouží zmínku prodejní cena na domácním trhu, kde jej pořídíte za cenu v přepočtu 4 843 Kč bez daně a dalších poplatků.

Zdroj: fptshop.com.vn

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat