Sony se zřejmě stáhne z některých trhů

Sony se zřejmě stáhne z některých trhů
2018-06-28T10:46:31+02:00
• 28. 6. 2018
3

Sony patří mezi dinosaury výrobců mobilních telefonů. V minulosti například odkoupila konkurenta v podobě firmy Ericsson (mobilní divize), díky čemuž po určitou dobu tvořilo silnou značku na trhu mobilů. Bohužel se v poslední době Sony nedaří, což vedlo k několika strategickým změnám. To se dotklo i nabídky smartphonů. Dříve firma nabízela mnoho modelů a modelových řad, to ale dnes již moc neplatí. Nyní se zřejmě schyluje k další změně.

Sony nenajdeme na některých trzích

Sony se potřebuje soustředit na finanční stránku byznysu. V této oblasti se moc nedaří a projevilo se to i na nabídce modelů. Nyní se ale ukazuje, že pravděpodobně dojde ke stažení z některých krajin, aby se docílilo úspory.

Zatím není nic potvrzeno, ale dle informací, které získal Evan Blass (@evlekas), se Sony stáhne z Turecka, Středního východu a Afriky. Konkrétně zde ukončí své operace, díky čemuž by mohlo dojít i k úspoře na nákladech. Samozřejmě se tak sníží i prodeje, ale zjevně se jedná o místa, kde se Sony dlouhodobě nedaří.

Dle Evana dojde k omezení v říjnu. Je docela možné, že se nakonec společnost rozhodne pro jiné řešení, nebo dojde ke snížení nebo zvětšení počtu zemí, kde Sony oficiálně ukončí své podnikání. Samozřejmě to ale neznamená, že v daných končinách nepůjde zakoupit smartphony od Sony, ale jen skrze přeprodejce či jiné partnery.

Možná by se Sony mohlo zaměřit na agresivnější strategii, která by upravila i ceny smartphonů. Ostatně současné top modely se nabízejí za vysoké částky, díky kterým těžce konkurují věhlasnějším značkám.

HEUREKASony Xperia XZ2 Compact Single SIM na Heureka.czSony Xperia XZ2 Compact...Cena od 12 890 KčHlídat cenu (jen pro přihlášené) HEUREKASony Xperia XZ2 Dual SIM na Heureka.czSony Xperia XZ2 Dual SIMCena od 11 434 KčHlídat cenu (jen pro přihlášené) HEUREKASony Xperia XZ2 Premium Dual SIM na Heureka.czSony Xperia XZ2 Premium...Cena od 12 590 KčHlídat cenu (jen pro přihlášené)

Zdroj: twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

At to zabalí a bude vymalováno. Totéž udělali se značkou VAIO a nikdo netrucuje. Změna je život…

Možná kdyby sony začalo vyrábět telefony a ne mastit jeden model furt dokola s malou obměnou,tak by ty trhy mohla mít i nadále,ale jak je vidět,určití šéfové mají neotřesitelnou židly a tak je jim to jedno,hlavně když je každý den na sakééééééééé…

Přemysl Vaculík

VIP 28. 6. 2018, 12:27

Asi není kam spěchat. Sony je dosti velké na to, aby dokázalo udržet upadající divizi, ale jestli to takto půjde dál, tak nastanou dvě věci: A) skončí B) vytvoří subrand. Ani jedno není správně. Měli by spíš na nějaký čas zapomenout na marži, udělat nekompromisní mobily a pak pomalinku tlačit na pilu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat