OnePlus 6 dostává druhou betu Androidu P

OnePlus 6 dostává druhou betu Androidu P
2018-06-19T07:39:12+02:00
• 19. 6. 2018

Google při letošní konferenci Google I/O představil několik partnerů, kteří na svých zařízeních umožní testování vývojářských beta verzí Androidu P. Jedním z nich je i OnePlus, který pro svůj poslední model OnePlus 6 vydal již druhou aktualizaci Androidu P. První preview odpovídalo zhruba podobě čistého Androidu, nenabízelo prakticky nic zajímavého, a navíc bylo znatelně zabugované. Oproti tomu druhá verze již implementuje značné množství funkcí z OxygenOS a přináší navíc pár novinek.

Android P Developer Preview 3

Došlo například na splnění dalšího slibu z již zmíněné konference – aplikace fotoaparátu nyní přichází s integrací Google Lens. Celkově se systém již více podobá klasickému OxygenOS a nabízí pár jeho významných funkcí. Konkrétně třeba Ambient Display, odemykání obličejem či možnost změnit barvu motivu. Kromě dříve nabízených osmi barev mají nyní uživatelé možnost „namíchat“ si barvu zcela vlastní. Uživatelé o tuto možnost žádali již dlouhou dobu, a tak se s novým Androidem konečně dočkají.

OxygenOS – Android P Developer Preview

Oproti první beta verzi lze nyní také softwarově skrýt výřez v displeji či povolit ovládání pomocí gest, namísto tradičních navigačních kláves. V neposlední řadě pak došlo k integraci Google Lens do výchozí aplikace fotoaparátu, OnePlus se tak stává po Asusu a Lenovu třetím výrobcem, který tuto funkcionalitu integroval.

Samozřejmě pak došlo k opravám několika nahlášených chyb z předchozí verze. Byl odstraněn problém s odemykáním obrazovky pomocí obličeje, zapracovalo se na stabilitě fotoaparátu a byla opravena kompatibilita některých aplikací.

 

Google Lens v aplikaci fotoaparátu

Stále je však na čem pracovat, sami jsme si novou verzi vyzkoušeli a narazili na pár chyb. Je zde problém s kompatibilitou některých Bluetooth zařízení, například sluchátka Sennheiser CX6.00 BT lze sice připojit, ale zvukový výstup již nefunguje. Dále se nepodařilo zprovoznit Google Pay (aplikace vypisuje problém s přihlášeným účtem) a v aplikaci fotoaparátu nefunguje portrétní režim. Celkově je však systém velice stabilní a poměrně vhodný pro denní používání, pokud oželíte pár zmíněných chybiček.

Android P je nicméně stále ve fázi Developer Preview, tyto beta verze jsou tedy určené především pro vývojáře k dostatečnému odladění aplikací, než dojde k zahájení širšího testování mezi uživateli. Určitou chybovost je tedy nutné předpokládat a tolerovat.

Pokud vlastníte OnePlus 6 a rovněž toužíte po předčasném vyzkoušení nového softwaru, jděte na oficiální fórum OnePlus a postupujte dle pokynů v tomto příspěvku. Po aktualizaci je nutné provést obnovení továrního nastavení, přijdete tedy o všechna nezálohovaná data.

Zdroje: xda-developers.com, forums.oneplus.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat