Konec spekulacím: iPhone SE2 nakonec nebude, Apple se zaměří na větší displeje

Konec spekulacím: iPhone SE2 nakonec nebude, Apple se zaměří na větší displeje
2018-06-19T08:20:58+02:00
• 19. 6. 2018

O tom, zda bude letos na jaře představen nový iPhone SE, jsme napsali již několik článků. Podle posledních spekulací to vypadalo, že se čtyřpalcového iPhonu opravdu na jaře skutečně dočkáme. Následně byly zprávy takové, že druhá generace iPhonu SE nakonec nebude. Bylo tedy velmi těžké rozklíčovat, která z informací je nejvíce pravděpodobná.

Podle posledních zpráv se nakonec druhé generace čtyřpalcového modelu nedočkáme. Společnost Apple údajně změnila na poslední chvíli své plány. Znamená to tedy, že se iPhone SE2 nedočkáme, alespoň ne v tomto roce. Není to ale škoda? Jen přeci se dnešní doba upíná na větší a bezrámečkové displeje, ale ne každý zákazník takový telefon chce.

Model iPhone SE2 mohl být více než unikátní, a to hlavně díky svému designu. Vycházet měl totiž z aktuální lodě iPhone X. Ve finále se mělo jednat o iPhone X v malém a kompaktním těle. Vše potvrdil magazín Forbes, který se odvolal na své zdroje (výrobce ochranných obalů a příslušenství Olixar).

Zajímavé je, že zatímco na internetu kolovaly teprve spekulace a rendery iPhone SE2, výrobci již dávno začali vyrábět příslušenství. Nakonec byla prý minulý měsíc úplně zastavena. Jaký je tedy důvod, že se Apple rozhodl všeho nechat?

S největší pravděpodobností je důvodem příchod nového 6,1palcového iPhonu. Znamená to tedy, že se Apple chce věnovat telefonům s větší úhlopříčkou displeje. 

iPhone SE2: jaké specifikace mohl telefon nabídnout?

Očekávat jsme mohli iPhone s kovovými zády a rámy, horním a spodním rámečkem nad displejem, a samozřejmě také hardwarovým domovským tlačítkem. Hlavní novinkou však měl být o něco větší displej, který by byl zvětšen přesně o 0,2 palce. iPhone SE2 by tak v praxi nabídl 4,2palcový displej s mírně odlišnými rámečky, které by vytvořily krásný a moderní design. 

Nová generace měla disponovat procesorem A10 Fusion. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty by se pak postarala operační paměť s kapacitou 2 GB. K dispozici by byly hned dvě varianty lišící se opět velikostí vnitřního úložiště – 32 a 128 GB. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat