Jeden kabel pro všechno? Možná brzy realita

Jeden kabel pro všechno? Možná brzy realita
2018-06-30T15:59:47+02:00
• 30. 6. 2018
1

Největším problémem s příchodem nového konektoru USB typu C byla sama změna, která měla za následek nutnost koupě dalšího kabelu. Případně některé uživatele powerbanek se starším konektorem donutil dokonce nosit dva kabely. To však nesmíme ještě zapomínat na uživatele iPhonů, kteří mají ještě vlastní konektor. Proto když chce člověk být multiplatformní, tak musí mít tři odlišné kabely. Na tuto problematiku se zaměřila jedna startupová společnost, která se rozhodla vytvořit jeden kabel pro všechny tři konektory.

inCharge Universal

InCharge Universal, takto se jmenuje již zmiňovaný projekt, ke svému fungování potřeboval vybrat 10 000 dolarů. Vzhledem k praktičnosti této kombinace tří konektorů se vybralo 89 517 dolarů. Takže se brzy můžeme dočkat nového kabelu pro tři typy konektorů.

Celkově jsou v nabídce pro přeobjednání dva typy, a to kombinace microUSB a lightningu nebo kombinace i s USB typu C. Druhá zmiňovaná kombinace je samozřejmě o něco dražší, což je způsobeno tím, že konstrukce nového konektoru je zcela odlišná a kombinace by nebyla možná. Proto je konektor typu C nasazovací redukcí, která je na kabel připevněna a jednoduše se skládá. Aby firma zaujala vícero zákazníků, tak jsou tyto kabely magnetické a dají se lehce přichytit například na klíče. Kromě dvou kombinací, které jsem již zmiňoval, si můžete vybrat i z mnoha barev jako je například modrá, zelená, oranžová nebo tradiční bílá a černá.

Cena těchto kabelů není nijak přemrštěná. Kombinace microUSB a lightningu stojí 9 dolarů (200 korun) a kombinace včetně USB typu C vyjde na 11 dolarů (250 korun). Jaký je váš názor na tento projekt? Dostane se tento kabel do širšího podvědomí a třeba i na náš trh?

Zdroj: indiegogo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Jan Roháč

30. 6. 2018, 17:02

Nemyslím, že to bude mít úspěch. Redukce z mikro USB na USB-C se dá už dávno pořídit. A dokonce i jiné redukce. Chvilku po té, to stejně budou nabízet Číňani daleko pod cenou.
Můj názor

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat