iOS 12 nabídne podporu více obličejů pro Face ID

iOS 12 nabídne podporu více obličejů pro Face ID
2018-06-07T19:29:13+02:00
• 7. 6. 2018

iPhone X přinesl poměrně mnoho nových funkcí, včetně Face ID. A právě Face ID si uživatelé nejvíce chválí. Applu bylo v průběhu minulých let vytýkána výdrž baterie, která nebyla v optimální kondici, tedy alespoň oproti konkurenci. Podle výzkumu si však výdrž na jedno nabití uživatelé velmi chválí (iPhone X), což je samozřejmě skvělou informací. 

Bohužel vlajkový model společnosti Apple není bezchybný. Nejvíce kritizovanou věcí na iPhonu X se stala hlasová asistentka Siri, se kterou bylo spokojeno pouhých 20 % uživatelů. Nevadí, v příští verzi iOS 12 bude Siri o něco více chytřejší, tak doufejme.

Nicméně, velkou novinku máme pro milovníky Face ID, které jistě potěšíme. V minulosti Apple prohlásil, že Face ID nebude podporovat více obličejů – na rozdíl od Touch ID, kde je možné vložit více otisků, včetně cizích osob.

Face ID: Apple si uvědomuje omezenost technologie

Face ID však bude v rámci operačního systému iOS 12 více vybavené, neboť majitelé iPhonu X budou moci vložit dva obličeje dvou různých lidí. Je však zajímavé, že o této funkci Apple nehovořil na WWDC 2018, kde byla nová verze iOS představena. iOS 12 prý umožní přidat alternativní obličej pro Face ID. 

Ten je údajně určen lidem, kteří mají problémy s identifikací obličeje (řekněme, lidé s brýlemi, kde se jejich vzhled výrazně mění). Na základě tohoto faktu se Apple rozhodl implementovat možnost pro druhou osobu, která tak bude moci odemknout iPhone X bez zadání přístupového kódu. 

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat