Instagram opět aktualizuje, nyní přináší nový design karty Prozkoumat

Instagram opět aktualizuje, nyní přináší nový design karty Prozkoumat
2018-06-26T20:47:36+02:00
• 26. 6. 2018

Instagram byl původně dostupný jen pro iOS zařízení, přičemž na počátku se jednalo o sociální síť pro sdílení fotografií. Postupem času došlo k rozmachu na další platformy včetně webu. Už dávno se nejedná jen o sdílení fotografií. 

Mnoho uživatelů používá Příběhy, což je převzatá funkce pro sdílení videí a fotografií po dobu 24 hodin. Skrze Instagram lze také uskutečňovat i živé přenosy. Instagram však před pěti dny, tj. 21. června 2018, zveřejnil další novou funkci zvanou IGTV. 

Sociální síť navíc na své uživatele tlačí další novinku, a tou je zcela přepracovaná karta Prozkoumat (v anglickém jazyce Explore). Na této kartě nyní máme možnost vidět veškeré příspěvky, které se na Instagramu nachází. Je ze však implementován algoritmus, který se vám snaží nabízet pouze takové příspěvky, které vás pravděpodobně budou nejvíce zajímat. 

Instagram a jeho aktualizovaná karta

Přepracovaná karta Prozkoumat se od aktuální podoby neuvěřitelným způsobem liší. V praxi získáte stejné rozhraní založené na dlaždicích s vyčleněnými příspěvky na základě vašich zájmů a předešlého vyhledávání. To zůstává při starém, což není vůbec žádná škoda, ba naopak je to skvělý krok.

Hlavní novinkou této kategorie, neboli karty je nový řádek, který se nachází ihned nad klasickými příspěvky, viz. výše. V tomto řádku se budou nacházet veškeré nové a tematické kanály. Tyto kanály se budou od sebe tematicky lišit, neboť se každý kanál zaměřuje na jinou oblast, včetně sportu, televize, filmu a tak dále. 

Facebook, respektive Instagram, do své mobilní aplikace též implementoval volbu „Pro vás“, kde by uživatel měl najít hned celou sbírku upravených fotografií či videí od ostatních uživatelů. Samozřejmě i v tomto případě platí, že se vám zobrazí pouze takové příspěvky, které budou k vašim zájmům nejblíže. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat