Flipgrid: Microsoft získal aplikaci, kterou použije pro vzdělávání

Flipgrid: Microsoft získal aplikaci, kterou použije pro vzdělávání
2018-06-21T16:53:48+02:00
• 21. 6. 2018

Redmondská společnost nově získala aplikaci Flipgrid, která využívá krátké videoklipy k vytváření plánů pro společnou výuku. Startup Minneapolis, která začal jako Vidku, měl na začátku svého působení obrovská nárůst. Společnost byla velmi často spojována se svým růstem například Instagramu či Snapchatu, neboť začátkem loňského roku zaznamenala meziroční růst o 800 %, tedy alespoň co se počtu uživatelů týká.

Tato čísla jistě hrála velkou roli, když se Microsoft rozhodoval, zda aplikaci Flipgrid odkoupí. Nicméně směr redmondské firmy je jasný – konkurovat Googlu a jeho kategorii Chromebook. Microsoft v květnu loňského roku dokonce sám zahájil vzdělávací variantu pro Windows 10. 

Flipgrid skvěle zapadá do plánů Microsoftu

Je tedy zřejmé, jak aplikace Flipgrid zapadá do plánů společnosti Microsoft. Zajímavostí však je, že už jednu vzdělávací aplikaci integrovanou má, a to přímo ve službě Office 365 Education. Skvělou informací je, že i v tomto případě se bude jednat o službu, kterou bude společnost školám nabízet zcela zdarma. Ti, kteří již účet mají a zaplatili poplatek, budou získávat určité náhrady. 

K dispozici je i aktualizace aplikace. Společnost Microsoft vše odhalí na začátku dubna, a to v rámci vzdělávací konference Flipgrid. Podmínky smlouvy mezi Microsoftem a Minneapolisem dosud nebyly zveřejněny. 

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat