Chytré světlo pro motorkáře, které zavolá pomoc při nehodě

Chytré světlo pro motorkáře, které zavolá pomoc při nehodě
2018-06-06T08:59:46+02:00
• 6. 6. 2018
2

Před nedávnem začala motorkářská sezóna, která kromě pěkných motorek na silnici přinesla i spoustu tragických dopravních nehod. Právě díky tomu, že je na silnicích stále více dopravních nehod, se mnoho společností snaží vytvářet různé bezpečnostní prvky.  Mezi další společnosti, které se touto problematikou začaly zabývat, je i Satomar. Tato společnost se především zabývá dovozem nových technologií hlavně mobilního rázu. Nyní však představila na našem trhu chytré světlo určené na motorkářskou helmu s označením Cosmo Moto.

Co to umí a jak to funguje ?

Světlo se uchycuje na motorkářskou helmu, díky čemuž se nachází v úrovni očí ostatních řidičů, což zajišťuje dobrou viditelnost i za špatných podmínek. Samotné světlo disponuje třemi typy svícení, denní, plné a výstražné. Denní světlo nesvítí po celou dobu jízdy, ale rozsvěcí se pouze při brzdění. Říkáte se, jak světlo dokáže rozpoznat brzdění? Využívá k tomu citlivý tříosý akcelerometr, díky čemuž světlo rozpozná zpomalení a na to následně reaguje.

Noční svícení svítí stále a brzdění indikuje jinou intenzitou světla. Posledním typem je výstražné, které začne blikat. Tuto funkci aktivujete poklepáním na světlo. Samotné svícení, však není jedinou funkcí tohoto zařízení. Díky propojení skrze Bluetooth 4.0 s mobilním telefonem je světlo schopno rozpoznat dopravní nehodu a následně rozeslat na přednastavené kontakty přesnou polohu incidentu. K určení nehody se využívá gyroskop a již zmíněný akcelerometr. V případě indikace nehody helma čeká 60 sekund na pohyb, v případě že tak nenastane zavolá pomoc.

Světlo Cosmo Moto se skládá ze dvou částí, magnetické základny pro uchycení na přilbu a samotného světla. Magnetickou základnu lze přidělat pouze na jednu helmu, jelikož se musí pevně fixovat. Samotné světlo se poté může využívat na jakoukoli magnetickou základu. Vzhledem k tomu, že se dají obě části zakoupit samostatně, lze světlo využívat na vícero helmách. Uvnitř samotného světla se nachází dobíjecí baterie, která by měla dle výrobce vydržet v provozu po dobu 8 hodin. A do plného nabití by se měla dostat po 2,5 hodinách nabíjení skrze konektor microUSB. Helma je dostupná ve třech barevných kombinacích, a to lesklé černé, matné černé a lesklé bílé.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Dobrý den,
světlo není součástí helmy, v prodeji je samostatné světlo s magnetem na připevnění ve třech barevných provedeních, lze také koupit magnety zvlášť v případě, že například máte více helem nebo jedete se spolujezdcem. Lze tedy přehazovat světlo dle potřeby.
Satomar tým

Martin Křivánek

6. 6. 2018, 12:49

Dobrý den,
bude se prodávat samotné světlo s možností připevnění nebo jen kompletní helma se světlem?
Díky za upřesnění,
Martin

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat