Česká republika má dle průzkumu jedno z nejlepších pokrytí mobilního signálu v EU

Česká republika má dle průzkumu jedno z nejlepších pokrytí mobilního signálu v EU
2018-06-27T14:44:02+02:00
• 27. 6. 2018

Již přibližně rok můžete při vycestování do zahraničí do zemí EU volat za stejných podmínek jako v České republice a stejně tak i internetové připojení. Velmi často však můžete narazit na země, které se potýkají s horším pokrytím mobilního signálu.

Jak je na tom ČR?

V hustotě pokrytí mobilního signálu se Česká republika řadí na velmi vysoké příčky. Tento fakt dokazuje mapa vytvořená společností OpenSignal. Z této mapky je jasně patrné, že jsme v pokrytí lepší, než naši sousedé, jako je například Německo nebo Polsko. Velmi dobře si poté vedou státy, jako je Slovensko, Maďarsko nebo Rakousko.

Pokud se například podíváme na zmiňované Německo nebo Polsko, tak u těchto zemí se pokrytí mobilního signálu zaměřuje na vetší města. Pokrytí však v těchto zemích není jediný problém. Mezi další otazníky patří i rychlost samotného připojení, která v Německu a Polsku také velmi pokulhává a řadí se za evropský průměr. Na druhou stranu jsou zde ceny za tarify podstatně nižší.

Mezi jedny z nejhůře pokryté země patří například Francie, Itálie a Španělsko. Přesto v porovnání se zbytkem světa patří úroveň kvality mobilního připojení v Evropě na špičku.

Většina českých zákazníků si stále stěžuje na cenu tarifů, ale podívejme se na to z druhého pohledu. Ano, investujeme do tarifů podstatně větší peníze, ale díky tomu dochází k velmi dobrému zlepšování internetu, jelikož z pohledu rychlosti a pokrytí se řadíme mezi evropskou špičku, ale i na světovou.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat