AirPods a HomePod v roce 2018: spíše nuda, nebo snad ne?

AirPods a HomePod v roce 2018: spíše nuda, nebo snad ne?
2018-06-27T20:15:55+02:00
• 27. 6. 2018

V loňském roce jsem se dočkali (r)evolučního iPhone X, který přinesl nejen zcela nový design, ale také velmi odlišné ovládání. Ve své podstatě uživatelé telefon ovládají už jen pomocí gest, a to hlavně díky odstranění fyzického domovského tlačítka.

Dalo by se říci, že jsme se v loňském roce dočkali velmi zajímavých produktů ze strany Applu. Budeme překvapeni i tento rok? Jelikož jsem jablíčkář, měl bych asi říci, že ano. Bohužel to cítím trochu jinak. Produktů bude relativně dost, minimálně ze strany iPhonů (hned tři modely). Ovšem co ostatní kategorie, dočkáme se změn a novinek? Pravděpodobně ne. 

Apple sice údajně plánuje představit nová bezdrátová sluchátka AirPods, která by měla být třetí generací, bohužel však až příští rok. Dokonce se máme dočkat zcela nového HomePodu a nových náhlavních sluchátek, bohužel také až příští rok. 

Apple: letos jen jeden produkt

Jak se říká, trpělivost růže přináší. Pojďme se tedy podívat, co nového na nás čeká u těchto výše zmíněných produktů. Ještě letos se však dočkáme druhé generace AirPods. U modelů AirPods 2. generace se předpokládá, že bude k dispozici odolnost proti vodě, která sluchátka ochrání pouze v případě deště a potu. Dokonce by zde měla být implementována funkce, díky které se nebude vyskytovat nepříjemný šum a celkově se zvýší kvalita zvuku. 

Druhá generace AirPods by se na trh měla dostat až ke konci roku, což trochu nechápu, když na začátku roku 2019 dorazí třetí generace, ale budiž. Cena této generace by měla být o něco vyšší než u stávající první generace. Důvodem je prý použití prodejní strategie, kterou Apple praktikuje u iPhonu. Z toho vyplývá, že v nabídce Apple ponechá jak aktuální model za stejnou cenu, tak i vybavenější model za cenu vyšší. 

Apple během příštího roku představí dva produkty

Apple ještě nezačal prodávat druhou generaci a už nyní chystá třetí. Ta by se na trh měla dočkat během začátku příštího roku. Zajímavostí je, že se bude jednat o high-end sluchátka, která poskytnou skvělý zvuk. Potlačení okolního hluku je pak samozřejmostí. Ještě zajímavější je fakt, že tato sluchátka bude možné používat i bez spojení s iPhonem či Macem. 

Společnost Apple dokonce chystá takzvaná náhlavní sluchátka, laicky řečeno sluchátka přes hlavu. Těmito sluchátky chce firma cílit hlavně na profesionální uživatele, tedy na uživatele, kteří se hudbou nějakým způsobem živí. Představit si pod tímto pojmem můžeme jak hudební studia, tak také zpěváky a další umělce. To samozřejmě neznamená, že si tato sluchátka nebude moci zakoupit i běžný smrtelník či audiofil. 

Posledním produktem má být druhá generace chytrého reproduktoru HomePod. Toho bychom se měli dočkat během příštího roku. Nabídnout má hlavně kvalitní zvuk. Bohužel více informací o tomto produktu prozatím nemáme. Jakmile zjistíme více, budeme vás o tom samozřejmě informovat, a to prostřednictvím našeho článku. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat