Apple Music nabízí webový přehrávač, má to však ale háček

Apple Music nabízí webový přehrávač, má to však ale háček
2018-06-08T10:21:49+02:00
• 8. 6. 2018

Služba Apple Music vždy poskytovala tzv. online nástroje pro generování widgetů, které umělci mohou využívat k propagaci své hudby na svých webových stránkách. Uživatel sociální sítě Reddit však zjistil, že tento widget nedávno dostal aktualizaci rozhraní a nejen to. Dokonce byla přidána možnost přihlásit se k vašemu Apple Music účtu. 

Nově můžete po přihlášení přehrávat celé písně, alba a seznamy skladeb přímo s webového prohlížeče, který již není omezen pouze na náhledy v podobě 30-90 sekund. 

Samozřejmě tato novinka přinesla také mnoho spekulací týkající se toho, že by společnost Apple mohla připravit úplného online klienta pro Apple Music, kde se uživatelé budou moci přihlásit – například na adrese applemusic.com. Následně by bylo možné přistupovat ke stejné knihovně, kterou uživatel má ve své mobilní aplikaci. 

Apple Music a nový widget v praxi

Zde je uveden příklad nového widgetu, který je vložen do jednoho z příspěvků:

Pokud stisknete tlačítko „Přihlásit se“ v pravém horním rohu, můžete se přihlásit ke službě Apple Music pomocí svého účtu a hesla. Aktuálně tato možnost funguje nejlépe na počítačích Mac. Následně se přihlásíte k aktualizovanému widgetu, který právě umožňuje přehrávat úplné skladby a alba. Když stisknete tlačítko •••, můžete do knihovny přidat další seznam skladeb, a to vše z webového prohlížeče bez nutnosti nativní aplikace. 

Widget obsahuje funkce typu pauza / přehrávat, ovládání dalších stop a tak dále. V budoucnu však bude muset Apple přidat položky, jako je prohlížení knihovny a karty Pro tebe, aby vše odpovídalo nativní aplikaci Apple Music. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat